tanulmányi verseny

2020.07.17. 11:28

Komoly szakmai sikereket értek el a halasi diákok

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ágazati és ágazaton belüli specializációs szakmai érettségi vizsgatárgyak országos tanulmányi versenyein két első helyezést értek el a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnázium és Technikum tanulói.

Pozsgai Ákos

Vezdán Csaba felkészítő tanár, Nistor Krisztina, Szarvas Evelin, Gál-Perjési Katalin felkészítő tanár és Varga Zsuzsanna Napsugár

Forrás: Petőfi Népe

Fotó:

Molnár Nándor, az iskola igazgatója méltán büszke a diákokra és a felkészítő tanárokra, akik az országos döntőben kiváló eredményeket értek el három területen is, a rendészet, a kozmetikus és a fodrász ágazatban. Az elért eredmények azért is fontosak az igazgató szerint, mert betekintést nyújt az iskolai munka minőségébe.

A kozmetikus szakmai versenyen Szarvas Evelin szerezte meg az első helyet, második helyen pedig Varga Zsuzsanna Napsugár végzett. Evelin szerint a versenyen a gyakorlati tudás mellett komoly elméleti követelményeknek kellett megfelelni. – Csak ha tudod az anyagot, az ér pontot, nincs mellébeszélés. A kozmetikusszakmában a biológia- és kémia­ismeretek nagyon fontosak, mert nem mindegy, mivel keverik a krémek alapanyagát – mondta a diáklány. Zsuzsanna számára a megszerzett második hely komoly előrelépés, és biztosítja a jövőjét, hogy a szakmán belül tudjon maradni. Gál-Perjési Katalin felkészítő tanár szerint a felkészülés négy évre visszamenőleg értendő, épp ezért köszönet illeti Brassóné Szanyiszló Csilla és Tóth Zoltánné tanárnők munkáját is.

A rendész ágazati versenyen Nistor Krisztina hozta el az országos első helyet. – A verseny nagyon szerteágazó volt és a rendészet valamennyi szakterületét átölelte, beleértve a jogi ismereteket is – mesélte a diáklány, aki szerint a versenyen elért eredménye a jövőjét alapozza meg, hiszen száz pont, ami az első helyért jár, sokat jelent a felsőoktatási felvételinél. Vezdán Csaba, a rendész tagozat tanára szerint az ilyen versenyeken elért eredményeken túl komoly tapasztalatokat is szereznek a diákok, ami sokat jelent a számukra, hogy mégis milyen lehet a fegyveres rendészeti testülethez bekerülni és ott milyen feladatokat kell majd ellátniuk. A rendész szakmai kategóriában az országos versenyen a hatodik helyen végzett Banka Dániel, a kilencedik helyet pedig Budai Kira szerezte meg. A fodrász szakmai versenyen a 13. helyen végzett Szögi Szixtina, mindannyian a Dékáni szakgimnázium tanulói.

Vezdán Csaba felkészítő tanár, Nistor Krisztina, Szarvas Evelin, Gál-Perjési Katalin felkészítő tanár és Varga Zsuzsanna Napsugár
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában