kecskemét

2020.07.17. 18:55

Kedves történettel hívja fel a figyelmet a maszkviselésre a KeKo

Szerkesztőségünk figyelmét sem tudta elkerülni a kecskeméti busztársaság kedves üzenete, melyet közösségi oldalukon tettek közzé. A képpel és a hozzá tartozó történettel a maszkviselés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Morva Daniella

Forrás: Kecskeméti Közlekedési Központ

A csapból is a koronavírus folyik hónapok óta. Na nem a szó szoros értelmében, szerencsére, de minden esetre: sokat beszélünk és még annál is többet hallunk róla. Nem sokkal ezelőtt elképzelni sem tudtuk, hogy milyen gyökeres változásokat tud előidézni életünkben a járvány, és bár folyamatosan enyhülnek a korlátozások, egy hónapok óta állandó: a maszkviselés szabálya.

A buszokon, ahol sok ember tartózkodik egy kicsi, zárt térben, különösen fontos az erre való odafigyelés, és hogy senki ne maradjon ki a védelem alól, a 23-as buszon utazó Brumi is beszerzett egyet. Gazdájától, egy kedves kis utastól kapta, mondván „ej ne kapja a kojonavíjust”!

A kecskeméti busztársaság a maciról közzétett képpel és a hozzá tartozó aranyos történettel igyekszik felhívni az utasok figyelmét arra, hogy továbbra is kövessék Brumi példáját, és viseljenek maszkot, amikor buszon utaznak, „hiszen így tudunk vigyázni magunkra, szüleinkre és nagyszüleinkre”.

Fotó: Kecskeméti Közlekedési Központ

A KeKo az általános szabályokról is szót ejtett a posztban:

„Jelenleg nincs veszélyhelyzet, de az érkező hírek és számadatok szerint sajnos előbb-utóbb a járvány újabb hullámával leszünk kénytelenek szembenézni hazánkban is. Ismét fokozottabban kell figyelnünk többek között a szociális távolságtartásra, a gyakori és alapos kézmosásra, a maszk előírt használatára – magunk és mások egészségének védelme érdekében is.

Nem mi találtuk ki: a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI. 17.) kormányrendelet szerint tömegközlekedési eszközön mindenki köteles a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni. Ez a szabály csak a hatodik életévét be nem töltött kiskorúakra nem vonatkozik.

Ahogy boltba való belépéskor is előhúzzuk a táskából vagy a zsebünkből a maszkot, és feltesszük az arcunk elé, legyen ez a buszra való felszálláskor is automatikus mozdulat! A közös felelősségvállalás jegyében kérjük, ezt mindenki magától tegye meg” – írja a Kecskeméti Közlekedési Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában