JUBILEUM

2020.07.08. 07:00

Hatvan éve érettségiztek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Gimnáziumban

A vasárnapi jubileumi osztálytalálkozón már csak tíz egykori osztálytárs vett részt.

Vajda Piroska

Hatvan éve érettségiztek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Gimnáziumban

Forrás: Petőfi Népe

A Jeles alkalomból, hatvanéves érettségi találkozó apropóján gyűltek össze az öregdiákok vasárnap a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Gimnáziumban. A megjelent osztálytársak viccelődő, jókedvű beszélgetéséből a kívülállók is érezhették, hogy az összetartó közösségben eltöltött négy év kitörölhetetlen nyomot hagyott az egykori diá­kokban.

Megtudtuk, a találkozó résztvevői 1956-ban kezdték meg középiskolai tanulmányaikat a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Gimnáziumban (jelenleg Szent Benedek Gimnázium). A 39 fős osztályból azonban többen is lemorzsolódtak, így 1960-ban huszonöten érettségiztek le. Az összetartó osztályközösség rendszeresen találkozott, ötévente rendre megszervezték osztálytalálkozójukat. Így történt ez a hétvégén is. A jubileumi, hatvanéves osztálytalálkozón tíz diák gyűlt össze. Bár tizenketten kaptak meghívót, ketten egészségügyi okokból nem tudtak megjelenni a vasárnapi összejövetelen. Két osztálytárssal teljesen megszakadt a kapcsolat, tizenegyen pedig már meghaltak – tudtuk meg Ladányi Endrétől, a találkozó főszervezőjétől.

A hatvanéves találkozón összegyűlt diákok elsőként megkoszorúzták az iskola udvarán álló Petőfi Sándor-szobrot, majd pedig közös ebéden vettek részt, ahol felelevenítették felejthetetlen diákéveiket, diákcsínyeiket. Szeretettel emlékeztek a már elhunyt társaikra és tanáraikra. Felidézték osztályfőnökükhöz, Réczi Jánoshoz fűződő emlékeiket. Nagy szeretettel szóltak tanáraikról, így például Mezősi Károlyról, Tulit Péterről, Suki Béláról és Somkúti Ignácról.

Hatvan éve érettségiztek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Gimnáziumban
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában