fejlesztések

2020.07.16. 14:00

Hamarosan elkészül az új fitneszpark Halason

Hamarosan elkészül Kiskunhalas legújabb szabadtéri fitneszparkja a Szent György téren, a Bundzsák Dezső Városi Sportközpontban pedig egy 400 méter hosszú rekortán futókört alakítanak ki.

Mester-Horváth Nikolett

Nyolcmillió forintos támogatás részeként épül meg az új szabadtéri fitneszpark Kiskunhalason

Forrás: PN

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A halasiak hamarosan birtokba vehetik a település új szabadtéri fitneszparkját, amit az alsóvárosi Szent György téren alakítottak ki. A sporteszközöket már kihelyezték a szakemberek, és napokon belül befejeződhet a terület burkolása is. A fitneszeszközöket kizárólag a 140 centiméternél magasabb sportolni vágyók használhatják, akik saját testsúllyal végezhetnek egészségmegőrző és erőnléti edzéseket.

A Szent György téri fitneszpark építése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében valósul meg. A támogatásból a Bundzsák Dezső Városi Sportközpontban egy 400 méter hosszú és 120 centiméter széles rekortán futókört is kialakítanak. A nyár elején megkezdett munkálatok itt is jó ütemben haladnak.

A két sportberuházás összértéke 48 millió forint.

Nyolcmillió forintos támogatás részeként épül meg az új szabadtéri fitneszpark Kiskunhalason
Fotó: Mester-Horváth Nikolett / PN

Kiskunhalason négy évvel ezelőtt adták át az első kültéri fitneszparkot a városközpontban, a Kossuth és Bem utca közti lakótelepen. A 3,5 millió forintos beruházást az önkormányzat teljes egészében saját forrásból finanszírozta, a kivitelezési munkálatok jelentős részét a Halasi Városgazda Zrt. végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában