beruházás

2020.07.23. 14:00

Buszállomás épült Szabadszálláson

Befejeződött a sofőrpihenővel ellátott négyöblös buszpályaudvar építése Szabadszálláson. A műszaki átadás a minap megtörtént, az engedélyezési eljárás mintegy negyven napot vesz igénybe, így leghamarabb augusztus végén vehetik igénybe az új létesítmény nyújtotta szolgáltatásokat a lakosok.

Gulyás Sándor

Darabos József polgármester és Bencze Ildikó alpolgármester ellenőrizték a munka minőségét

Fotó: Gulyás Sándor

A település önkormányzata 2017-ben igényelt vissza nem térítendő támogatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól a helyi közösségi közlekedés megújítására. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így Szabadszállás több mint százharmincmillió forintot kapott az államtól. Az információs ponttal és sofőrpihenővel ellátott négyöblös buszpályaudvar építése januárban kezdődött el.

– A buszpályaudvarra nagyon régóta várnak a település lakói. Nem csoda, hiszen nap mint nap több száz felnőtt és diák utazik a környező településekre dolgozni és tanulni. A hajnali iskolásjáratokra csaknem ötven gyermek is várakozik. A meglévő fedett megállók méretükből adódóan nem nyújtottak hatékony védelmet az időjárás viszontagságaival szemben. A távolsági járatok közötti tájékozódást nagyban nehezíti, hogy a városban több helyre érkeznek és több helyről indulnak a távolsági buszjáratok. Bízom abban, hogy az új létesítmény megléte jelentős változást hoz majd az utazási körülményekben – mondta el hírportálunknak Darabos József polgármester. Az építkezés a napokban fejeződött be, a műszaki átadás megtörtént és elkezdődött az engedélyeztetési eljárás.

– Jelenleg a hivatalos használatbavételi engedélyt várjuk, melynek átfutási ideje mintegy harminc nap. Negyvenöt napot vesz igénybe, hogy a szolgáltató hozzájárulását adja a meglévő buszmegállók megszüntetéséhez. A folyamat vélhetőleg a nyár végéig eltart, így leghamarabb augusztus végétől vehetik igénybe az új létesítmény nyújtotta szolgáltatásokat a lakosok – fogalmazott a városvezető.

– Egyeztetéseket folyatunk a szolgálató céggel a járatbővítésekkel, a menetrendek módosításával kapcsolatban. Azt szeretnénk elérni, hogy a távolsági buszok Szabadszállás érintésével érkezzenek Kecskemétre. Számításaink szerint ez nem jár jelentős kerülővel, és az időveszteség is elenyésző – hangsúlyozta Darabos József polgármester.

Darabos József polgármester és Bencze Ildikó alpolgármester ellenőrizték a munka minőségét
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában