egészségügyi kockázatok

2020.07.17. 13:17

Bizonytalanná vált a kalocsai diákok kirándulása

Az egészségügyi kockázatok miatt korábban elhalasztották a kalocsai általános iskolások erdélyi tanulmányi kirándulását, de a szervezők még bíznak abban, hogy kora ősszel pótolhatják az utat.

Gábor János

Két osztály indulna Székelyudvarhelyre, amennyiben a járványhelyzet ezt az adott időpontban megengedi. Mint ismert, Románia nemrég sárga zónába került, vagyis jelenleg nem lehet minden feltétel nélkül beutazni az országból Magyarországra. A végső döntést a szülők hozzák majd meg. – Szeptember 5. és 11. közötti az újabb időpontja a Határtalanul Program keretében a hetedik osztályosok kirándulásának. Ugyan eddigre már nyolcadikosok lesznek, de a kialakult helyzet miatt ebben az időpontban tudnának elutazni – mondta Reiterné Fekete Magdolna, a kalocsai és járásbeli intézményeket összefogó Fényi Gyula Általános Iskola vezetője.

– Kértem az osztályfőnököket, hogy tájékoztassák a szülőket erről az új időpontról, amelyről egy augusztus végi szülői értekezleten várjuk, hogy nyilatkozzanak: szeretnék-e, hogy a gyermekük részt vegyen a kiránduláson, vagy valamilyen okból nem – mondta.

Az iskola vezetője hozzátette, ha ez az adott időszakban járványügyi szempontból lehetséges lesz, akkor a maga részéről arra biztatja a szülőket, hogy mindenkit engedjenek el, hiszen a diákok felejthetetlen élményt kapnak. Mint mondta, az iskola nyilván szem előtt tartja a biztonsági szempontokat, és csak akkor szervezi meg az utazást, ha az kockázatmentes. Az idei kirándulásra – jelenlegi állás szerint a fenti időintervallumban – két nyolcadikos osztály, összesen 58 tanuló mehetne, négy kísérő nevelővel, köztük egy románul beszélő, erdélyi származású pedagógussal.

– Székelyudvarhelyre utaznánk, ott a helyi kollégiumban van hat éjszakás szállásunk, ahonnan naponta lehet menni különböző helyszínekre – mondta, hozzátéve, hogy a legkedveltebb célpontok között a Tolvajos-hágó, a Szent Anna-tó, a Mohos-tőzegláp, Kézdivásárhely vagy a parajdi sóbánya szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában