szállás az Alföldi Kéktúra vonalán

2020.07.23. 17:30

Átadták a Hajósszentgyörgyi Vendégházat

Megújult a Hajósszentgyörgyi Vendégház, amely az Országos Kékkör harmadik túraútvonala, az Alföldi Kéktúra nyomvonala mellett található.

Márton Anna

Forrás: PN

Fotó: Márton Anna

A fejlesztésnek köszönhetően a vendégfogadás magasabb színvonalon valósulhat meg, így jelentősen növekedhet a ház kihasználtsága. A vendégház a változatos alföldi, homokhátsági vidéken Illancs szívében található, és a most elkészült létesítmény felújításához a Révész Máriusz kormánybiztos által vezetett Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 50 millió forint támogatást biztosított a Gemenc Zrt.-nek a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretei között.

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta: a járványügyi helyzet rámutatott arra, hogy felértékelődik a biztonság. Magyarország számos gyönyörű látnivalót kínál köztük a Gemenci erdőt, és ne feledjük itthon biztonságos. Mi, akik itt élünk, az elmúlt években megtanultuk óvni és becsülni azt a természeti értéket, ami bennünket körül vesz. A fejlesztés fontos, mert azok a turisták, akik ide jönnek, megfelelő körülmények között tudják igénybe venni a szállást, így megtekinthetik, megismerhetik ezt a térséget, ami mindannyiunk számára fontos.

Az átadó rendezvényen Dalvári Vince Gábor, az Agrárminisztérium Erdőgazdálkodási Főosztályának főosztályvezetője kitért arra, hogy napjainkban kiemelten fontos, hogy mintegy egymillió hektár állami erdő szolgálja a köz javát. Enyhíti a klímaváltozás hatásait, kikapcsolódási lehetőségeket nyújt a szó lelki és fizikai értelmében, környezettudatos gondolkodásra tanítja gyermekeinket és unokáinkat. Az állami fejlesztési programnak köszönhetően az intézmények már a 21.századi színvonalon kínálnak biztonságos kikapcsolódást-tette hozzá.

Ribiánszky Gergely a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program projektvezetője szerint az országot járva egyre több helyen tapasztalható, hogy egykori vadászházak immár vendégház néven fogadják az utazókat. Ezek az igényesen berendezett vendégházak kiváló szolgáltatással, magával ragadó természeti környezetben várják az aktív kikapcsolódásra vágyó utazókat.

Fotó: Márton Anna / PN

A Hajósszentgyörgyi Vendégház felújítása során megvalósultak a nyílászáró cserék és az épületgépészeti munkák is. A vendégházban a meglévő tárgyaló és tároló helyiségek átépítésével egy új szobát és a hozzá tartozó tusolót is kialakították, az épület bővítésével egy nagyobb társalgó is létrejött. A vendégházban hat kétágyas szoba, fürdőszoba, társalgó és egy fedett terasz is várja a kikapcsolódni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában