felújítás

2020.07.15. 19:31

A szülők összefogásával szépült meg a harkakötönyi udvar

Az elhasználódott, több mint harmincéves játékokat lebontották és újakat építettek a helyükre a harkakötönyi Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán.

Pozsgai Ákos

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

Brassó Imre Albert polgármester tett közzé egy felhívást, amiben arra kérte a szülőket, hogy segítsenek az új játékelemek elhelyezésében és az óvoda udvarának rendezésében. A polgármester elmondta, az óvoda pályázati forrásból ötmillió forintot nyert az udvari játékok vásárlására, az eszközök java részét az elmúlt szombaton sikerült felállítani a szülők összefogásnak köszönhetően. A település vezetője maga is kivette részét a munkálatokból és Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett a szombati tereprendezésen.

A harkakötönyi Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvodába a negyven általános iskolás diák mellett 18 óvodás jár. Az önkormányzat az elmúlt években számos fejlesztést végzett az iskola és az óvoda épületén. Korábban az iskola udvarán épült egy fitneszpark a gyerekeknek, amit a település lakói is használhatnak.

A tervek szerint az ovisok egy hét múlva birtokba vehetik az új játékokat, amelyek már minden szempontból megfelelnek a legújabb műszaki és biztonsági előírásoknak.

Az ovisok emellett hamarosan betakarítják az Ovikert program keretében az óvoda udvarán ültetett búzát is, amiből a halasi gazdakör vezetőjével az őrlést követően kenyeret készítenek és fogyasztanak majd el közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában