Kiskunhalas

2020.06.16. 16:43

Véget ért a különös tanév, itt a vakáció

Hétfőn véget ért az idei, cseppet sem szokványos tanév az ország iskoláiban. Június 26-ig azonban szülői igény esetén gyermek­felügyeletet vállalnia kell az iskoláknak.

Mester-Horváth Nikolett

A kiskunhalasi felsővárosi iskolában is nagy volt az öröm a diákok körében

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

Napra pontosan három hónapja annak, hogy a koronavírus elleni védekezés részeként életbe lépett a tantermen kívüli digitális munkarend a hazai iskolákban. Majd a május végén megjelent kormányrendelet értelmében június másodikától engedélyezték a tanulók és pedagógusok oktatási célú találkozását, illetve valamennyi iskolában meg kellett szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét.

Június 15-ig elsősorban felzárkóztató, a tanulásokat támogató tevékenységeket szervezhettek, a június 16 és 26 közötti gyermekfelügyelet keretében pedig napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, illetve egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható.

A Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola igazgatóhelyettese, Mesterné Taskovics Valéria érdeklődésünkre elmondta, hogy intézményükben 21 gyermek esetében igényelték a szülők a hónap végéig tartó felügyeletet. Ezeknek a tanulóknak június 26-ig biztosított az iskolai étkeztetése.

A kiskunhalasi felsővárosi iskolában is nagy volt az öröm a diákok körében
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában