jótékonyság

2020.06.11. 19:13

Újabb családok kaptak segítséget Kecskeméten

Folytatódott a nemes kezdeményezés, szerdán negyven széchenyivárosi család vehetett át egészségügyi csomagot Kecskeméten.

Hraskó István

Az újabb negyven csomagot tegnap adták át 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Szamler Lászlótól, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola pedagógiai és családsegítő munkatársától származott az ötlet, hogy a városrész iskoláiba járó gyermekek családját összefogással lehetne támogatni a koronavírus elleni védekezésben. A kezdeményezés mellé állt a Gyerkőcök Alapítvány is, biztosítva a koordináláshoz szükséges intézményi keretet. Felhívásukban azt kérték, hogy aki teheti, járuljon hozzá gyerekeknek szánt egészségügyi csomagok beszerzéséhez.

Nem várt siker koronázta az akciót: májusban néhány nap leforgása alatt 1,2 millió forint gyűlt össze, első körben ebből 83 gyermek kapott multivitamint, alkoholos kézfertőtlenítőt, mosható szájmaszkot, gyümölcsszirupot és egy tájékoztató füzetet a koronavírusról, újabb harminc családhoz pedig a napokban jut el az adomány.

Ezzel nem zárult le a projekt. Asharti Szabó Andrea intuitív énekművész aktív közreműködésének köszönhetően, Garaczi Margit, az Önzetlen Segítők Facebook-csoport alapítójának szervezésében, a tagok felajánlásai révén szerdán további negyven családnak nyújtottak segítséget. A csomagok ezúttal is vitamint, kézfertőtlenítőt és szájmaszkot tartalmaztak. A támogatással érintett intézmények nevében az adományt Mészáros Katalin, a Lánchíd iskola tagintézmény-vezetője és Szamler László vette át.

Az újabb negyven csomagot tegnap adták át
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában