összefogás

2020.06.23. 14:27

Összegyűlt a pénz Kalocsán a vénaszkennerre

Sikerült beszerezni a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya számára azt a modern vénaszkennert, amire tavaly több mint másfél millió forintot gyűjtött össze a lakosság, dr. Körmendy Szabolcs tüdőgyó­gyász kezdeményezésére. Az eszközt, és mellé két, szintén adományként érkező infúziós pumpát hétfő délután, egy szűkkörű ceremónia és sajtótájékoztató keretében adták át az osztály új főorvosának.

Gábor János

– Több mint egy év telt el azóta, hogy Váradi Richárd édesapa megkeresett azzal, hogy a Kalocsa Jövőjéért Egyesület álljon be egy vénaszkenner beszerzése mellé. Ezért ajánlottam fel a Szent-Györgyi Albert-díjam egy részét is ennek az eszköznek a megvásárlására. Nagyon szép össznépi, Kalocsán átívelő összefogásnak voltunk tanúi – méltatta az adományozó magánszemélyeket, cégeket, egyesületeket és más szervezeteket dr. Körmendy Szabolcs. Az orvos elárulta: nem véletlenül tolódott el hónapokkal az átadás időpontja. A gépet decemberben rendelték meg, ekkor a beszállító az év végi leltárra hivatkozva közölte: csak később tudja elküldeni. A februárra ígért szállítást aztán a világban egyre jobban terjedő koronavírus-járvány akadályozta meg, mivel a szóban forgó cég számára ez vált prioritássá, minden más igényt várólistára tettek.

Végül néhány héttel ezelőtt kezdték el újra kézbesíteni a nem a vírushoz kötődő orvosi berendezéseket is – így jött meg Kalocsára a szkenner, valamint két infúziós pumpa, ami a budapesti Optitech Plus Kft. ügyvezetőjének, Palotás Árpádnak az adománya. Az eszközöket az osztály új, éppen ugyanezen a napon munkába álló főorvosának, dr. Svorenj Gábor gyermek- és újszülött-gyógyásznak adtak át a gyűjtést szervező egyesületi tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában