közlekedés

2020.06.27. 11:30

Nyár végén kezdődhet a kerékpárút-építés Halason

Elkészültek a Jókai utca északi szakaszán épülő, illetve a belvárost a vasútállomással összekötő kerékpárutak tervei. A megpályázott forrást elnyerte az önkormányzat, jelenleg közbeszerzés keretében a kivitelezést végző cég kiválasztása van folyamatban. Megfelelő ajánlat esetén már akár a nyár végén elkezdődhetnek a kerékpárutak építései.

Pozsgai Ákos

Új kerékpárút épül a vasútállomástól a belvárosig, és a Jókai utca északi szakaszán is

Forrás: PN

Fotó: Pozsgai Ákos

A város önkormányzata a Jókai utca északi részén egy 1138 méter hosszú kerékpárút építését tervezi, amely javarészt a Sóstói lakótelepet és az Esze Tamás-lakótelepen élőket kötné össze a várossal. Egy másik, 1036 méter hosszú kerékpárút építése is tervbe van véve, amely a vasútállomástól vezetne a belvárosig. A beruházásokhoz szükséges pénz az önkormányzat rendelkezésére áll.

Mindkét kerékpárút építése része az új központi buszmegálló létesítésére elnyert ötszázmillió forintos pályázatnak, amelyet az Európai Unió és a magyar kormány által nyújtott Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kapott a város – közölte Farkas Dániel, a halasi városháza stratégiai tanácsadója.

A tervek szerint, ha lesz megfelelő ajánlat, a nyár végére várható a közbeszerzési eljárás eredményhirdetése, a nyertes kivitelező cég a szerződéskötést követően azonnal elkezdheti a munkát Farkas Dániel szerint, aki elmondta azt is, hogy 270 nap áll majd a vállalkozó rendelkezésére a két kerékpárút megépítéséhez.

Elkészült a halasi önkormányzat részéről a város közigazgatási határain belüli részre a 4,8 kilométer hosszú Kiskunhalas–Kunfehértó és a 17 kilométer hosszú Kiskunhalas–55-ös főút közti szakaszra tervezett kerékpárutak tervdokumentációja is. A két kerékpárút építésének a költsége várhatóan több milliárd forintba kerül majd, a következő évek egyik fontos feladata lesz, hogy ezekhez megszerezze az önkormányzat a szükséges forrásokat. A város belterületi szakaszán már meglévő mintegy 5,5 kilométer hosszú kerékpárút háromszáz méter hosszan szorul felújításra, amelyhez az önkormányzat szintén keresi a pályázati forrást – tudtuk meg Farkas Dánieltől.

Új kerékpárút épül a vasútállomástól a belvárosig, és a Jókai utca északi szakaszán is
Fotó: Pozsgai Ákos / PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában