oktatás

2020.06.26. 10:07

Megszűnik a felső tagozat Városföldön

Szeptembertől megszűnik a felső tagozat a településen. Korábban megírtuk, hogy a szülők szeretnék, ha maradna, hiszen egyre több a gyermek. Ezzel szemben a szakemberek a meglévő adatok alapján indokoltnak látták a megszüntetését.

Sebestyén Hajnalka

Ősszel csak az alsósok jönnek

Forrás: PN

Fotó: BUS CSABA

Az üggyel kapcsolatban a napokban született döntés, erről Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója adott tájékoztatást.

– A Kecskeméti Tankerületi Központ fenntartásában működő Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Városföldi Általános Iskolájában a felső tagozat létszáma folyamatosan csökken. Az elmúlt öt év statisztikája alapján 43-ról 19 főre esett vissza a tanulói létszám. A köznevelési törvény szerint, az általános iskolai minimális osztálylétszám 14 fő. Az átlaglétszám itt nem éri el az 5 főt. A felső tagozaton jelenleg két pedagógus dolgozik teljes munkaidőben, határozatlan idejű kinevezéssel, az órák megtartásához ugyanakkor nyolc további óraadó tanár bevonása szükséges – mondta az igazgató, aki hozzátette: az átszervezéssel kapcsolatos véleményeztetési eljárás a hatályos jogszabályoknak megfelelően lezajlott. A döntést az oktatásért felelős miniszter meghozta, mely szerint a városföldi általános iskolában a felső tagozat 2020 szeptemberétől megszűnik.

– A felső tagozatos tanulóknak a következő tanévtől Kecskeméten, a Zrínyi székhelyintézményben és a II. Rákóczi Ferenc tagintézményében biztosítunk helyet. A tanulók számára a Kecskeméti Tankerületi Központ iskolabuszjárat indításával biztosítja a szervezett és biztonságos utaztatást. A két határozatlan idejű kinevezéssel dolgozó pedagógus a fenti két iskolában fog tovább tanítani – mondta Zsámboki Anna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában