olvasás

2020.06.03. 15:01

Látogatható a halasi könyvtár

Március közepe óta nem volt látogatható a Martonosi Pál Városi Könyvtár a járványügyi helyzet miatt, június 2-tól azonban a halasi intézmény részleges nyitva tartással várja a már beiratkozott olvasókat, akik a kikölcsönzött könyveket visszavihetik és kölcsönözhetik az előre igényelt műveket – olvasható a könyvtár honlapján.

Mester-Horváth Nikolett

A halasi intézmény kedden, csütörtökön és pénteken délelőtt 9 és 11 óra, délután pedig 13 és 15 óra között, míg szerdán délelőtt 9 és 11 óra, délután 15 és 17 óra között várja az olvasóit.

A részleges szolgáltatást szigorú szabályok betartásával lehet igénybe venni. A kölcsönözhető könyvekről az opac.vkhalas.hu honlapon keresztül lehet tájékozódni, majd a 06-77/427-781-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen kell jelezniük az olvasóknak a foglalási igényüket előző nap 15 óráig. A könyvtár felhívja a figyelmet arra, hogy a telefonon, illetve e-mailben történő könyvigényléskor az olvasó a nevét és a születési dátumát pontosan adja meg a félreértések elkerülése végett.

A könyvtár munkatársai arra kérik az olvasókat, hogy a megrendelt könyveket szíveskedjenek mihamarabb elvinni, mert csak két napig tudják félretenni őket, utána újra kölcsönözhetőek lesznek. Tájékoztatnak továbbá arról, hogy a visszavitt könyveket egészségügyi okok miatt karanténba teszik, tehát azok ismételt kölcsönzése öt nap után lehetséges. A könyvtárhoz érkezéskor mindenki köteles betartani az egészségvédelmi intézkedéseket, a szájmaszk viselését.

Az elmúlt két hónapban a halasi intézmény munkatársai az éves belső munkálatokat végezték, közben pedig az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően elkezdődött a könyvtár energetikai korszerűsítése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában