Orgovány

2020.06.25. 19:26

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Aranka nénit

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte az orgoványi önkormányzat Végh Antalné Aranka nénit kedden.

Horváth Péter

Aranka néni rendszeresen mandolinozik

Forrás: PN

Fotó: Horváth Péter

Az ünnepelt május végén töltötte be kilencvenedik életévét. A járvány miatt csak most fogadhatta otthonában Gál Szilvia polgármestert és Konfár Ivett anyakönyvvezetőt, akik virággal, a község emlékplakettjével és a miniszterelnök emléklapjával kívántak jó egészséget és hosszú életet Aranka néninek.

Aranka néni szép kora ellenére kiváló egészségnek örvend és ha teheti sétál, a közösséget szolgálja, sokat olvassa a Bibliát és az imaházba is eljár. Évtizedek óta heti több alkalommal keresi fel a helyi és környékbeli betegeket, akikben jó szóval, versekkel és mandolinjátékával tartja a lelket, segíti őket gyógyulásukban.

Mint fogalmazott, az élethosszig tartó becsületes munka, a közösség szolgálata és népes, szerető családja segített számára eljutni eddig. Elmondta, hogy számára és öt testvérének szülei adtak életre szóló és minden nehézségen átsegítő lelki táplálékot, melynek része hite, amit édesapja plántált szívébe. Édesapja, csakúgy, mint Aranka néni, földjét művelte, mellette verseket írt a hitről és szeretetről, melyeket Aranka néni gyerekkora óta különböző eseményeken és a betegeknek is elszaval. Persze Aranka néni felett is átcsaptak a történelem hullámai, a II. világháború alatt és után, az ínség idején Budapestre járt fel családokhoz szolgálni és gyerekekre vigyázni élelemért cserébe, amiből aztán az orgoványiaknak is jutott minden héten.

Szeretett férjével 54 évig voltak házasok. Immár 10 éve özvegy, de még mindig maga mellett érzi élete párját, mint mondta, azért fogadott bennünket rózsaszín ruhában a jeles napon, mert férje szerint mindig rózsaszínben látta a világot. Aranka nénit két gyermeke, hat unokája és három dédunokája ünnepelte.

Aranka néni rendszeresen mandolinozik
Fotó: Horváth Péter / PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában