galériával / VIDEÓVAL

2020.06.29. 17:30

Játszóteret avattak Orgoványon

Hétfőn adták át a vadonatúj játszóteret Orgovány központjában.

Horváth Péter

Még tavaly novemberben több mint 4,8 millió forint támogatást nyert Orgovány önkormányzata a Vidékfejlesztési Programon játszótér megépítésére. A forráshoz további 445 ezer forint önerőt rendeltek és június elején elkezdődött az új játszótér építése a település központjában, a főtér melletti területen. Az új, teljesen körülkerített közösségi teret hétfőn adták át a helyi családok nagy örömére.

Az Orgoványi Napköziotthonos Óvoda ovisainak verses-énekes műsorát követően Gál Szilvia, Orgovány polgármestere a megnyitón elmondta, hogy a közösség régóta vágyott álma vált valóra a játszótér megnyitásával és még a hivatalos átadó előtt a község legtöbbet látogatott pontjává vált.

A játszótéren kialakítottak egy többfunkciós várat mászókákkal és csúszdával, valamint hintát, libikókát, rugós hintákat is telepítettek, melyeket csakhamar birtokba vettek a gyerekek. Az önkormányzat saját költségén padokat és kukákat is kihelyezett a területre.

A beruházással folytatódott Orgovány központjának fejlesztése. Tavaly novemberben két, a centrumot érintő beruházást is átadtak, így alakítottak ki buszmegállókat, parkolókat, sávelválasztó szigetet és kerékpárút felfestést a Kossuth Lajos utcán a közlekedésbiztonsági pályázat keretében. Ezzel párhuzamosan, külön pályázat segítségével javítottak a településközpont csapadékvíz-elvezetésén is. Idén tavasszal pedig ötmillió forintból felújították a Molnár Gergely utca járdáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában