beruházás

2020.06.13. 16:57

Hamarosan elkészül a négy évszakos pálya Tompán

A Magyar Kézilabda Szövetség által a 2015/2016-os támogatási időszakban meghirdetett pályázaton nyert forrást négy évszakos kézilabdapálya építésére a Tompai Sportegyesület kézilabda-szakosztálya.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: PN

Fotó:

A közel ötvenmillió forintból – melynek 30 százaléka önkormányzati önerő – megvalósuló beruházás munkálatait tavaly nyáron kezdték el a tompai Szabó Dénes Általános Iskola udvarán és már csak az utolsó simítások vannak hátra. A 20-szor 40 méteres, fedett fóliaszerkezetű pálya megfelel az európai uniós elvárásoknak. – Portugáliában gyártatta le a kivitelező cég a pályát, ami télen-nyáron használható, és nagyon könnyen tisztítható, hisz a műanyag szerkezet alul elvezeti a csapadékot. Egy magas nyomású mosóval, sterimobbal, vegyszer nélkül takarítható. A pályát merev falú, stabil vasszerkezetre felhúzott sátor veszi körbe, ami világítással, fűtéssel felszerelt – részletezte a pálya előnyeit Friebert László, a Tompai Sportegyesület elnöke.

A településen több évtizedes hagyománya van a kézilabdának, jelenleg U11-es és U13-as lánycsapatai vannak. – Az volt az elsődleges célunk, hogy a lányoknak legyen egy megfelelő méretű edzőpálya, amit egyébként úgy terveztünk, hogy a kézilabda mellett futsalra és kosárlabdázásra is alkalmas legyen, de lényegében minden labdajátékot lehet rajta űzni – mondta Friebert László.

Az egyesület elnöke bízik abban, hogy a jövőben lesz lehetőségük helyi rendezésű versenyeket is lebonyolítani az új sporttéren. Elmondta ugyanis, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnökétől ígéretet kaptak arra, hogy amennyiben alkalmasnak találják, hitelesítik a pályát. Így kapnának eredményjelzőt és lehetne kisiskolás- és gyerekbajnokságokat tartani.

A kézilabdapálya építésével párhuzamosan valósult meg 27 millió forintból a városközpontban található focipálya korszerűsítése. A Tompai Sportegyesület sikeresen pályázott a Magyar Labdarúgó-szövetség támogatására, melynek köszönhetően hőszigetel­ték a pályához tartozó épületet, felújították a mosókonyhát és az öltözőket, valamint kiépítettek egy labdafogóháló-rendszert.

A sportolók hamarosan használatba vehetik a négy évszakos pályát
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában