beruházás

2020.06.04. 07:30

Fitneszparkot és futópályát építenek Halason

Az elmúlt napokban két sportberuházást is útjára indított a halasi önkormányzat a munkaterület átadásával és a szükséges szerződések aláírásával.

Pozsgai Ákos

Elkezdődtek a földmunkák a sportközpontban

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében egy fitneszpark épül a Szent György téren, valamint egy 400 méter hosszú futókört alakítanak ki a Bundzsák Dezső Városi Sportközpontban. A két beruházás összköltsége meghaladja a 48 millió forintot. A földmunkák elsőként a sportközpont B pályája körül kezdődtek meg, ahol markolóval szedik fel a futópálya nyomvonalán a füvet. A 120 centiméter széles és 400 méter hosszú rekortán körpálya építése régóta tervbe volt véve a Szilády RFC sporttelepén, ahol várhatóan egy hónap múlva a futni vágyók birtokba is vehetik az új létesítményt.

A Bundzsák Dezső Városi Sportközpont néhány év alatt több sok tíz milliós beruházással gazdagodott, kivilágított műfüves focipálya épült a hozzá tartozó kiszolgálólétesítményekkel, egy új bikózócsarnok, amely a későbbiek során tovább bővíthető, a Szilády RFC új öltözője, valamint épül a tánchagyományok háza is, amely a kiskunhalasi hagyományőrző és versenytáncosok otthona lesz.

A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében épülő fitneszpark építési munkálatai is napokon belül elkezdődnek a Szent György téren, amely Kiskunhalason, az alsóvárosi részen található, ahol nem sok játszótér vagy sportolásra alkalmas hely van. A fitneszpark bárki számára látogatható lesz.

Elkezdődtek a földmunkák a sportközpontban
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában