rehabilitáció

2020.06.26. 13:46

Felújítottak kilenc önkormányzati bérlakást Kunszentmiklóson

Hetvenmillió forintot költött a kunszentmiklósi önkormányzat a Tasskertesi városrész rehabilitációjára. A munkálatok költségét a megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert támogatás fedezte. Az ünnepélyes átadót szerdán tartották meg az újonnan elkészült Kinizsi utcai játszótérnél.

Gulyás Sándor

Lesi Árpád polgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke vágta a szalagot

Forrás: PN

Fotó: Mediaworks

A rendelkezésre álló pénzből kilenc önkormányzati tulajdonú szociális bérlakás felújítása valósult meg Kunszentmiklóson. Az épületek új nyílászárókat kaptak, megtörtént a festés, a burkolatok cseréje, kijavították az előtetőket, kibélelték a kéményeket. A lakások egyike közösségi helyként fog működni a jövőben, szolgálva az itt élők igényeit. A projekt keretében ezen kívül új járdák épültek, megvalósult a közterek, a parkok, a zöldfelületek, az udvarok rendezése. Kiépült a térfigyelőkamera-rendszer és az energiatakarékos közvilágítás is.

– A kunszentmiklósi önkormányzat képviselő-testülete nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a város kiegyensúlyozott fejlődési pályára álljon. Kiemelt feladat, hogy a település elszegényedett részei ne szakadjanak le, a lehetőségekhez képest elkezdjék a felzárkózást a város többi részéhez. Ehhez nyújtott fedezetet az a 70 millió forint, melyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyertünk a Tasskertesi városrészben található szegregátum integrált fejlesztésére. Örömmel tölt el, hogy a szociálisan rászorult embereken is tudtunk segíteni, a lakások, a közterületek felújítása mellett megvalósult a Kinizsi és a Liszt Ferenc utca aszfaltozása. A gyermekek számára pedig egy játszóteret is sikerült kialakítani – fogalmazott Lesi Árpád polgármester.

A városrész lakossága megelégedettséggel fogadta a változásokat. Részt vállaltak az új értékek állagának megóvásában, többek között maguk ügyelnek a játszótérre is.

– Kunszentmiklós város szegregációs területének rehabilitációja a megyei és kunszentmiklósi önkormányzat összefogásának köszönhetően valósulhatott meg – emelte ki a beruházás kapcsán dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

Lesi Árpád polgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke vágta a szalagot
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában