galériával

2020.06.26. 20:00

Értékelték a polgárőrök munkáját Felsőlajoson

Regionális Polgárőr Napot rendezett az Országos Polgárőr Szövetség pénteken Felsőlajoson, az Új Tanyacsárdában. A szakmai napon a Polgárőrség járvány idején végzett munkáját értékelték és elismeréseket is átadtak.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Az Országos Polgárőr Szövetség pénteken rendezte meg a Regionális Polgárőr Napot Felsőlajoson, az Új Tanyacsárdában, melyen Budapest Főváros, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megye polgárőrei és rendőri vezetői vettek részt. A járványhelyzetre való tekintettel a június 20-án Százhalombattára tervezett Országos Polgárőr Nap elmaradt és a szövetség úgy döntött, hogy hat régióban különböző időpontokban találkoznak a polgárőrök.

Az eseményen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke értékelte a Polgárőrség pandémiás helyzet alatt végzett szakmai munkáját és megköszönte a polgárőrök áldozatos tevékenységét, mellyel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy elháruljon a közvetlen vírusveszély. – A polgárőrök jelesre vizsgáztak ebben az időszakban – méltatta Túrós András az erőfeszítéseket. A Polgárőrség országosan naponta legalább 20 ezer adag ételt szállított ki és március 12-től május 12-ig mintegy kétmillió szolgálati órát teljesítettek a járványügyi szolgálat keretében. Az elnök emlékeztetett, hogy a polgárőrség nem maradt magára ebben az időben, hiszen a Belügyminisztérium ellátta őket a védekezéshez szükséges eszközökkel.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter levélben köszöntötte a polgárőröket, melyben elismerő szavakkal illette munkájukat és kiemelte a közrend megszilárdításában játszott szerepüket. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a polgárőröknek nagy szerepük van az egyes települések nyugalmának kialakításában, valamint a szervezet hangsúlyosan szerepel az elkövetkező évek költségvetésében. Dr. Károlyi László, a Magyar Posta Zrt. biztonsági főigazgatója bejelentette, hogy a szolgáltató minden támogatást felfüggesztett a járvány következtében elszenvedett veszteségeik miatt, csak a Polgárőrség támogatását tartják meg.

Az eseményen elismeréseket is átadtak. A Szövetség a Polgárőr Város kitüntető címet adományozta Kecel városának.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesítette egyebek mellett Dobos Menyhért Zoltánt, a kecskeméti Hírös Polgárőr Egyesület elnökét, Dr. Mák Kornélt, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnökét.

Jutalomban részesült megyénkből Lencsés Sándor Istvánné, a Solti Polgárőr Egyesület polgárőre, egyben lapunk munkatársa, Geiger Attila, a Hajósi Polgárőr Egyesület elnökhelyettese, Mihályi Zoltán, a Pálmonostorai Polgárőr Egyesület polgárőre és Samu Péterné, a Kecskeméti Polgárőr Egyesület polgárőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában