gondolatok

2020.06.17. 07:00

Emléket állítottak a karanténos időknek a pálmonostori iskolában

Hiányoznak a barátok. A világunkat mi alakítjuk, vigyázzunk rá! A jövő a tét. Élj tudatosan, hogy biztonságban élhess! Ilyen és ehhez hasonló mondatokat írtak kövekre a pálmonostori Gárdonyi Géza Általános Iskola tanárai és diákjai, akik A Koronavírus gondolatai címmel készítettek emlékhelyet az iskola udvarán.

Vajda Piroska

Az emlékhelyet az iskola udvarán alakították ki

Forrás: PN

Hazánkban eddig 4076 embernél mutatták ki a koronavírust, az elhunytak száma 563. Megyénkben húszan betegedtek meg a járvány alatt, egy ember elhunyt, tizenkilencen meggyógyultak.

Az emlékhelyen a feliratozott vagy rajzokkal díszített köveket egy, a község térképét jelképező formába helyezték és betonba öntötték, hogy örökre megmaradjon az utókor számára és hirdesse a karanténban töltött idők emlékét. Az emlékhely ötlete az iskola intézményvezetőjétől, Győriné Farkas Annától származik. Elképzelését a tanári kar és a diákok is örömmel fogadták és szívesen vettek részt a megvalósításban. Az emlékhely kivitelezését az önkormányzat, és a község polgármestere, Cseszkó László is segítette.

Az emlékhelyet az iskola udvarán alakították ki
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában