kerékpárút

2020.06.15. 17:28

Biztonságosabbá vált a kunfehértói tófürdő megközelítése

Az idei nyáron már kerékpáron is megközelíthető a kunfehértói tófürdő. A kerékpárútra elsősorban az idegenforgalmi szezonban megnövekedett gépjármű-, kerékpáros- és gyalogosforgalom miatt volt szükség.

Pozsgai Ákos

A kerékpárosok már birtokba is vették az új utat

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

A vasútállomástól a településen keresztül egészen a tófürdőig vezető két és fél kilométer hosszú kerékpárút két ütemben épült meg. Az első egy kilométeres szakasz tavaly szeptember elejéig készült el a strand bejáratától a falu szélén álló településtábláig. A második ütemben a település tófürdő felőli végétől a vasútállomásig épült meg az új kerékpárút. Az építkezés miatt itt több fát is ki kellett vágni, ami kisebb felzúdulást keltett a falu lakói körében, később azonban az önkormányzat pótolta, sőt, jóval több facsemetét ültetett a kerékpárút mellé.

Az új kerékpárutat a járvány miatt még nem adták át, de már használják a gyalogosok és a kerékpárosok, így az idei szezonban már jóval biztonságosabb lesz a közlekedés a település és a tófürdő között. Az új kerékpárút 143 millió forintba került, amelyhez a forrást pályázaton nyerte a tele­pülés.

A kerékpárosok már birtokba is vették az új utat
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában