Kecskemét

2020.06.24. 17:45

Arcvédőket ajándékozott a Rotary a fogorvosoknak

A Rotary Club Kecskemét elnöke, Vass József és a klub tagja, dr. Serényi Péter – ő egyben a kecskeméti megyei kórház nyugdíjas orvosa – adományt vitt kedden az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságára.

Hraskó István

Rotary Club Elnöke és Dr. Serényi Péter plexi adományokat ad át az alapellátás fogorvosai részére. A fogorvosokat Dr. Szabó Éva(k), az osztály vezetője fogja képviselni. Az átadásra Dr. Pataki Mariann(j) intézményvezető irodájában kerül sor az Egészségügyi Központ, Piaristák tere 7. III. emeletén.

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A klub százezer forintból hetven darab, többször használható arcvédő plexipajzsot vásárolt egy hazai gyártótól, és ajánlotta fel a koronavírus elleni védekezésben nagy fontosságú eszközöket a kecskeméti alapellátás tizenkilenc fogorvosa, valamint asszisztenseik részére.

A Rotary Club Elnöke és Dr. Serényi Péter plexi adományokat ad át az alapellátás fogorvosai részére
Fotó: Bús Csaba

Az arcvédő a fogászati kezeléseknél különösen fontos, hiszen az ilyen beavatkozásoknál aeroszol képződik, amely a vírust könnyen terjesztheti. Az adományt dr. Pataki Mariann intézményvezető és dr. Szabó Éva, az osztály vezetője vette át.

Az átadásra az Egészségügyi Központ, Piaristák tere 7. III. emeletén került sor
Fotó: Bús Csaba
Az arcvédő a fogászati kezeléseknél különösen fontos
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában