kecskemét

2020.06.07. 14:26

A digitális oktatást tábor váltja a nyáron

Jól működött az elmúlt hetekben a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Élményközpont digitális oktatása. A Tudomány és Művészetek Háza – a járványhelyzet miatt – online térben, hét teremben fogadta a természettudományok és az ismeretterjesztés iránt érdeklődő diákokat illetve a kíváncsi szülőket.

Sebestyén Hajnalka

A legkeresettebb digitális tanterem a csillagászat

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Szabics István, a megyei TIT igazgatója elmondta: szerdán például a hét terembe 928-an jelentkeztek be, mely igen magasnak mondható. Az érdeklődés folyamatosan nőtt a két és fél hónap alatt.

A virtuális tantermek mindegyike népszerű, a legnagyobb érdeklődés azonban a csillagászat–űrkutatás iránt volt. Tegnap oda 224-en jelentkeztek be. Működik még fizika-, kémia-, környezetvédelem–biológia, robotika-, kriminalisztika-, valamint akusztikával (hangtannal) és zenei szerkesztéssel foglalkozó terem, ezekhez is rendszerint több mint százan csatlakoznak fel naponta.

Az Élményközpont Kecskeméten és környékén számos iskolával áll kapcsolatban, a diákjaik személyesen rendszeresen részt vettek a tanév során a természettudományi ismereteket nyújtó órákon. A tanulók közül – a karantén idején – önkéntes alapon több százan kapcsolódtak be a digitális órákba. Az órák interaktívak, adott a lehetőség az üzenőfalon valós időben történő beszélgetésre, kérdésfeltevésre. – A legnagyobb elismerés illeti tanárainkat, akik pillanatok alatt látványos, vonzó, színes, érdekes tananyag-feldolgozásokat készítettek, illetve a meglevő tudástárból használtak fel „konzerv” tananyagokat a digitális távoktatáshoz – emelte ki Szabics István.

A tanév zárásával a digitális oktatás egy időre szünetel. Június 16-ától két héten át, négynapos turnusban tábort tartanak a diákoknak. Az egészségügyi előírásokat betartva turnusonként 13 iskolából mintegy száz gyermek vehet részt személyesen a már említett tantermekben. A tábor teljesen ingyenes, ráadásul reggelit és ebédet is kapnak. Ezt követően – a tervek szerint – nyáron is nyitottak lesznek a digitális termek, melybe ugyanúgy bekapcsolódhatnak önkéntes alapon a fiatalok. Szeptembertől pedig ismét kitárja kapuit a TIT Élményközpontja és fogadja a kecskeméti és környékbeli iskolásokat az ismeretterjesztő órákon.

A legkeresettebb digitális tanterem a csillagászat
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában