Újraindult a fekvőbeteg-ellátás a kalocsai kórházban

A szakrendelések rendelési ideje és napjai immár közelítenek a veszélyhelyzet kihirdetése előtti időszakhoz – írta sajtóközleményben a Kalocsai Szent Kereszt Kórház.

Gábor János

A kalocsai kórház 20 százalékkal növelheti a kihasználtságot

Forrás: PN

A levélben értesítették a médiát arról is, hogy május 18-a hétfőtől valamennyi fekvőbeteg-ellátás újraindult, de továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy „elsősorban sürgős eseteket látnak el”. Ennek oka az, hogy még nem tölthetik fel teljes egészében a koronavírus-járvány miatt kötelezően felszabadított ágyakat. Mint ismert, ez a kormányzati intézkedés a teljes ágyszám 60 százalékát érintette, de mostanra valamelyest enyhült az előírás, így a kalocsai kórház 20 százalékkal növelheti a kihasználtságot.

A közlemény kitért arra is, hogy május 18-i hatállyal bővült a szakrendelések rendelési ideje és a hét több napján érhetőek el, mint korábban, tehát „a szolgáltatás immár közelít a veszélyhelyzet kihirdetése előtti időszakhoz”. A rendelési idők változásairól és az ellátás továbbra is érvényben lévő veszélyhelyzeti szabályairól a megyei kórház honlapjának (kmk.hu) „koronavírus információk” menüjében, az „összes információ” gombra kattintva lehet többet olvasni.

Ami a kórházi szolgáltatások igénybe vételének legfontosabb szabályait illeti, fontos tudni, hogy még mindig csak „egykapus beléptetési rendszer” működik, a főbejáratnál, ahonnan testhőmérséklet-mérés, nyilatkozat-kitöltés és kézfertőtlenítés után lehet továbbmenni. Ezen felül a kórház vezetősége azt is kéri a betegektől, illetve a hozzátartozóktól, hogy szájmaszkban érkezzenek az intézetbe, és a járóbeteg-ellátást, valamint a diagnosztikai rendelőket kizárólag telefonon egyeztetett időpontban látogassák.

Ugyanígy telefonon történik gyógyszerfelírás minden olyan esetben, amelyben ezt az orvos elégségesnek érzi. Ha orvos-beteg találkozás nélkül nem megoldható az ellátás, akkor a páciens „időpontot kap az adott szakrendelésre, megjelenés céljából”, közölte a kórház.

A közleményben hozzáfűzték: óránként még mindig legfeljebb négy személyes vizsgálatot végeznek a rendelők, amelyek várójában csak az előjegyzés időpontjában szabad megjelenni.

A kalocsai kórház 20 százalékkal növelheti a kihasználtságot
Fotó: PN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában