jó hír

2020.05.16. 13:01

Újraindul az Erdei vasút és az Ökoturisztikai Központ Gemencen

A kisvasút május 23-tól egyelőre csak hétvégeken üzemel, az Ökoturisztikai Központ hétköznap és a hétvégén is nyitva lesz, azonban szolgáltatásait csak hétvégén lehet teljeskörűen igénybe venni.

baon.hu

Forrás: Gemenc Zrt.

A Gemenc Zrt. szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az alábbiakról tájékoztat:

„2020. május 23-tól hétvégeken ideiglenes menetrend szerint újraindul a Gemenci Állami Erdei Vasút Pörböly és Lassi állomások között. Ezzel egy időben a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja is megnyitja kapuit, hétvégén és hétköznap is látogatható lesz. Figyelemmel a koronavírus-járvány aktuális helyzetére, a mindenkori járványügyi ajánlásokat betartva várja a turistákat a Gemenc Zrt.

Előzetes regisztráció alapján biztosan tudnak majd utazni mindazok, akik a kisvasút segítségével szeretnék megtekinteni a Gemenci erdőt. Az erdőgazdaság mindenkitől azt kéri, hogy éljen a helybiztosítás lehetőségével, mert nem tudja garantálni a be nem jelentkezettek számára az erdei vonatozást.

Előzetes bejelentkezés: [email protected] vagy 30/243-4613.

A kisvasút egyelőre csak hétvégén üzemel! Az erdei vasút közlekedése idején a parkoló, a vizesblokkok, a játszótér, az ajándékbolt és a büfé is üzemel az érvényes járványügyi előírások korlátai között.

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja is megnyit május 23-án, hétköznap 8.00-16.00 óráig, hétvégén 8.00-17.00 óráig várja a látogatókat. Munkanapokon az Ökoturisztikai Központ külső helyszínei, a játszótér, a parkoló, valamint a vizesblokk vehető igénybe. A Gemenc Kincsei kiállítás a hétvégi és munkaszüneti napokon látogatható, a büfé és az ajándékbolt is csak akkor tart nyitva.

A betartandó járványügyi szabályokról, az átmeneti nyitvatartási rendről és a Gemenci Állami Erdei Vasút ideiglenes menetrendjéről a Gemenc Zrt. hivatalos weboldalán és az Ökoturisztikai Központ Facebook-oldalán lehet részletesen tájékozódni.”

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában