Csólyospálos

2020.05.13. 10:23

Újabb fejlesztésekre fordítják a pénzt

A község önkéntes tűzoltói 2011-ben vásárolták meg azt az IFA típusú szerkocsit, ami már régi vágya volt az egyesületnek.

Tapodi Kálmán

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A járművet a sopronhorpácsi önkéntesektől vették, és akko­riban nagyon örültek a minden igényüket kielégítő tűzoltóautónak. A jármű árát a helyi vállalkozók, cégek és magánszemélyek adták össze.

– Két éve aztán nagyot fordult a világ. Dr. Beat Dubs és Marta Dubs, a csólyospálosi Csipkerózsa Parkhotel tulajdonosainak jelentős anyagi támogatásával, Svájcból érkezett egy modern, Iveco márkájú szerkocsi, amelyet a helyiek azonnal birtokba vettek. Így aztán az IFA feleslegessé vált, ezért eladósorba került – mondta el Á. Fúrús János polgármester.

A meghirdetett eszközre végül Felsőzsolcáról érkezett komoly érdeklődés. A borsodi kisváros alakulófélben lévő önkéntes tűzoltó-egyesülete jelentkezett a 33 éves járműért. Az új tulajdonosok a kiváló műszaki állapotban lévő tűzoltóautó­ért egymillió forintot fizettek az egyesület kasszájába. A pénzt fejlesztésekre fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában