lovasbandérium

2020.05.15. 12:42

Jótékonysági licitálást szervez Kiskunhalason

A balástyai Katona Szonja láncfűrészes fafaragó, restaurátor egyedi alkotással igyekszik segíteni a Kiskunhalasi Lovasbandérium gondozásában lévő lovak ellátását.

Pozsgai Ákos

Láncfűrésszel faragta ki a lófejet Katona Szonja

Forrás: Petőfi Népe

A Bandérium lovait egy hónapra jelképesen örökbe lehet fogadni, ez adta az ötletet a fiatal alkotóművésznek ahhoz, hogy jótékonysági licitálást szervezzen. A fiatal lánytól egyáltalán nem áll távol a lovasok világa, a férje, Szundi Krisztián a lovasbandérium egyik huszárja, és maga is nagyon szereti a lovakat.

– Nagyon jól ismerjük a férjemmel a lovasközösség tagjait és a lovakat is, ezért határoztam el, hogy faragok egy lófejet és felajánlom licitálásra. Az így befolyt összeget pedig teljes egészében a bandérium lovai javára ajánlom majd fel – mondta el a baon.hu érdeklődésére Szonja, aki a lófejet láncfűrésszel faragta ki, hozzávetőleg két hét alatt. Az alkotásra Szonja közösségi oldalán lehet licitálni egészen május 21-ig. Ugyanitt egy rövid videó is megnézhető arról, hogyan készült a farönkből faragott lófej.

Láncfűrésszel faragta ki a lófejet Katona Szonja
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában