galériával

2020.05.28. 20:07

Ismét virágba borulhatnak a kecskeméti kockaházak balkonjai

Immár hetedik alkalommal szervezi meg a Virágos balkonok akciót a Kecskeméti Városszépítő Egyesület. Négy-négy palántát kapnak a lakók.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Az egyesület hagyományossá vált akciójának célja, hogy a belváros szocreál stílusban épült meghatározó társasházait megszépítsék. Ahogy az utóbbi években mindig, ezúttal is a Kossuth téri Lordok Társasház, a Petőfi Sándor utcai Szalagházak Lakásszövetkezet, a Szabadság tér 5. társasház (OTP fölött) és a Horváth Döme körúti ­lakásszövetkezet balkonjai borulhatnak nyárra virágba. A költségvetés a korábbi évekhez képest némileg szűkösebb, az egyesület 150 ezer forintot kap a Városi Támogatási Program keretében, és ugyanennyit tesznek hozzá. Ezúttal családonként nem hat, hanem négy palántát – köztük két muskátlit – tudnak adni az igénylő lakóknak. A Hírös Kertészek Egyesülete által kedvezményes áron biztosított virágokat csütörtökön és pénteken osztja ki Király József, a Városszépítő Egyesület elnöke a tagokkal közösen (csütörtökön a Szalagháznál és a Lordoknál, pénteken a másik két helyszínen).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában