galériával

2020.05.19. 11:04

Halason is megemlékeztek a szent pápáról a vérereklyéje előtt

Száz éve született Szent II. János Pál pápa, a néhai egyházfőre emlékeztek világszerte szentmiséken kiállításokon. Kiskunhalason a Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánia templomában ünnepi szentmisét mutatott be ebből az alkalomból Hozdik Zsolt plébános.

Pozsgai Ákos

1920. május18-án született egyházunk egyik legnagyobb pápája, a fiatalok, családok barátja, Szent II. János Pál. Születésének 100-ik évfordulóján, ha nincs a rendkívüli helyzet, sokkal nagyobb ünneplést terveztünk volna – mondta prédikációjában Hozdik Zsolt. Emlékeztetett arra, hogy a templomban köztük van a néhai pápa, akinek vérereklyéje a róla elnevezett oltáron van elhelyezve. Születése ünnepén a neki szentelt oltáron mutatták be az ünnepi szentmisét hétfő este, amit a hívek többsége a világhálón közvetített élő adáson keresztül kísérhetett figyelemmel. – II. János Pál megvédte számunkra a krisztusi igazságot, olyan szükséges reformokat indított el és tudott megvalósítani az egyház élén, ami valódi, krisztusnak is tetsző megújulást jelentett, úgy, hogy a hitletétemény, a krisztusi igazság sértetlen maradt – emlékeztetett Hozdik Zsolt, aki a néhai pápával kapcsolatos több személyes élményét is megosztota a hívekkel a szentmisén.

A kiskunhalasi plébános utalt arra is, hogy II. János Pálnak talán a legnagyobb elkötelezettsége a családok és a fiatalok iránt volt, ezért is vezette be a családok világtalálkozóját és az ifjúsági világtalálkozókat. – A család volt számára az egyik legnagyobb kincs, amelyet óvni kell, ezért lépett fel mindig a családellenes különböző irányzatok ellen – tette hozzá. A 100 éve született Karol Wojtyla, Szent II. János Pál pápa, pápasága idején kétszer is járt Magyarországon. Második látogatásakor, 1996-ban, a világhírű halasi csipkét kapta ajándékba.

Az elmúlt év decemberében Stanisław Dziwisz bíboros, a pápa egykori személyi titkára és egyik legjobb barátja személyesen hozta el Kiskunhalasra a szent pápa vérereklyéjét, amelyet a néhai pápa tiszteletére felszentelt oltáron helyeztek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában