online kérdőív

2020.05.21. 13:36

Felmérik az igényeket a nyári óvodai ellátásra Kalocsán

Mindenképpen érdemes válaszolnia az óvodáskorú gyermekek szüleinek arra az online kérdőívre, amit a Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje küldött számukra, mert – más szempontok mellett – ezt is figyelembe veszik, amikor kialakítják a veszélyhelyzet alatti vagy utáni, nyári ügyeleti rendet.

Gábor János

Katus Györgyné kibővített nyári ügyeleti rendre készül

Forrás: PN

A járvány idején életbe lépett kétóvodás gyermekfelügyelethez képest biztosan többet szeretnének nyújtani, nyilatkozta Katus Györgyné. A vezető óvónő egyrészt háláját fejezte ki a szülők felé, akik nagyon türelmesen viselték a megváltozott körülményeket, másrészt hangsúlyozta: mindenkihez el szeretnék juttatni a kérdőívet, hogy pontosan felmérhessék a további igényeket.

– Az e-mail-ben egy linket küldtünk; erre kattintva tölthetik ki az igényfelmérő ívünket – magyarázta Katusné, jelezve, hogy aki a beiratkozáskor, vagy később adott meg e-mail-címet az intézménynek, annak már meg kellett kapnia a levelet. Aki egyetlen fiókjában sem találja a levelet, az hozzáférhet a linkhez az óvodák Facebook-csoportjaiban is. A zárt közösségi oldalakon azért osztották meg a linket, mert nem minden szülőhöz áll rendelkezésünkre e-mail-cím és néhány esetben olyan is történt, hogy a levél visszapattant. Akit semmilyen elektronikus módon nem érnek el, annak személyesen az óvónők fogják elvinni a kérdőívet, tudatta.

Ilyen körülmények között van igazán nagy jelentősége az igényfelmérésnek, mert az információk birtokában tudatosan készülhetnének a mostanihoz képest kibővített ügyeleti rendszerre. A szülőknek pontosan kell válaszolniuk arra, hogy „a nyári időszakban mikor, mettől meddig vennék igénybe az óvodai ellátást”, mondta, hozzáfűzve: a beosztást biztosan befolyásolni fogják a kérdőívekből leszűrt tapasztalatok. Persze a végleges ügyeleti rendet Katusné függővé teszi majd attól is, hogy hány óvodával és a város mely pontjain tudnak üzemelni a nyáron.

Katus Györgyné kibővített nyári ügyeleti rendre készül
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában