felújítás

2020.05.15. 14:19

Energetikai beruházás kezdődik az apostagi iskolában

Jelentős energetikai beruházás kezdődik meg hamarosan a település általános iskolájában, amelynek hátterét száz százalékban egy terület- és településfejlesztési operatív programos pályázat biztosítja, melynek összege 113,5 millió forint.

Lencsés P. Anna

További felújításokat is terveznek az iskolában

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

Zakar Zoltán polgármester tájékoztatása szerint jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik, június elején fogják átadni a munkaterületet a beruházónak, akinek a tervek szerint szeptember 30-ig be kell fejezni a munkákat.

Az A és B részből álló épület a nyolcvanas évek közepén épült fel könnyűszerkezetes betonelemekből, mivel az addig használt régi iskolaépület összedőlt és gyors megoldást kellett találni, hogy az oktatást folytatni tudják. A felújítás első része a Kiskőrösi Tankerületi Központ pályázatának köszönhetően két éve történt meg. Ekkor 95 milliós uniós pályázatból jelentős fejlesztések történtek. Ebből az összegből kicserélték a tantermek, a nevelői szoba és az irodák aljzatát, kifestették a helyiségeket, a folyosói ajtókat újakra cserélték. A mosdókat új szerelvényekkel látták el, és egy mozgáskorlátozott-mosdót is kialakítottak. Ezeken kívül a sportpálya is megújult.

A mostani energetikai korszerűsítéssel egyben az iskola külseje is megszépül. Kicserélik a nyílászárókat, födém- és homlokzatszigetelést kap a betonból készült épület. Ezeken kívül a teljes fűtésrendszert is kicserélik.

– Ebben az épületben a negyedik osztálytól kezdve tanulnak gyermekeink, valamint itt vannak a napközis csoportok és a délutáni foglalkozások is. A mostani beruházással az oktatási-nevelési körülmények tovább javulnak településünkön. Terveztük önerőből az iskolaépületen levő régi palatető lecserélését is, de a koronavírus-járvány miatt megváltozott körülmények miatt ezt ebben az évben nem tudjuk megvalósítani. A tetőcserét áttettük a jövő évre. Bízunk benne, hogy akkor összejön annyi bevétele az önkormányzatunknak, hogy ezt a beruházást saját erőből meg tudjuk majd valósítani. Még ez hiányzik ahhoz, hogy iskolánk épülete sok éven keresztül megfelelő körülményeket biztosítson a településünkön felnövekvő új generációk számára – mondta el Zakar Zoltán.

További felújításokat is terveznek az iskolában
Fotó: Lencsés P. Anna / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában