Kiskunhalas

2020.05.28. 14:00

Beazonosították az illegálisan lerakott szemét tulajdonosát

Lakossági bejelentés alapján intézkedtek kedd délután a kiskunhalasi városrendészet munkatársai, mert a településtől néhány kilométerre valaki nagy mennyiségű háztartási hulladékot rakott le illegálisan. A mezőőröknek és a közterület-felügyelőknek sikerült beazonosítani a szemét tulajdonosát, illetve azt is, aki lepakolta azt.

Pozsgai Ákos

A szemétben névre szóló dokumentumokat is találtak

Forrás: PN

Fotó:

A városháza közösségi oldalára érkezett a jelzés kedden délután, hogy valaki szemetet pakolt le a város határában. A jelzés délután fél négy után néhány perccel érkezett. Kuris István László alpolgármester azonnal tájékoztatta a városrendészetet, a mezőőrök és a közterület-felügyelők nem sokkal később pedig már meg is találták a nagy mennyiségű hulladékot.

– Nem messze a regionális hulladéklerakótól, a Zsanára vezető út közelében, egy védett növényfaj élőhelyén pakolták le a háztartási hulladékot – közölte Kuris István László alpolgármester. A borókás, buckás területen található árvalányhaj Magyarországon 1999 óta védett növény, eszmei értéke ötezer forint. Az alpolgármester elmondta, hogy a városrendészet munkatársai olyan dokumentumokat találtak a szemétben, ami alapján sikerült beazonosítani a hulladék tulajdonosát és rajta keresztül az illegális szemetelőt is.

A városrendészet a rendőrségen bejelentést tett és átadta a felkutatott dokumentumokat és információkat a nyomozó hatóságnak. Információink szerint a rendőrök szerda délelőtt helyszíneltek, rögzítették a nyomokat.

– A halasi önkormányzat komoly lépéseket tett az elmúlt években az illegális szemetelés ellen – írta közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester, aki arról kérdezte a halasiakat, hogy egyetértenek-e azzal, hogy tovább szigorítsák az erre vonatkozó szabályokat, ugyanis sokakat a sokszor több tíz- vagy százezres büntetés sem tart vissza attól, hogy szennyezzék a környezetüket. Az illegális hulladéklerakók felszámolását segíti majd a június elején induló új közmunkaprogram is, a közfoglalkoztatottak egy részének az ilyen lerakatok felszámolása lesz a feladata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában