horgászat

2020.04.12. 19:57

Több mint tizennégy tonna pontyot telepítettek a megyében

Két nap alatt 14 tonnánál is több horgászati célú méretes pontyot telepített a Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a kezelésébe tartozó vízterületeken.

Horváth Péter

A Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a héten, kezelésében álló vízterületén végzett haltelepítést, mely során összesen 14.800 kiló méretes horgászati célú pontyot telepített a különböző helyszíneken – tájékoztatott Kovács Gergely, a BÁCSHOSZ halgazdálkodási szakügyintézője.

Fotó: Horváth Péter

Az alábbi helyeken gyarapították a kifogható halállományt:

  • A Kunsági Öntöző Főcsatornán, a Kígyósi Csárda, Cifra-híd, Homoki-híd és Tass térségében 5800 kilogramm pontyot telepítettek.
  • A Fűzvölgyi Öntöző Főcsatornába, Dunatetétlen, Újsolti-híd és a dunavecsei zsilip területén 1800 kilogramm ponty került a vizekbe.
  • A Duna-Völgyi Főcsatornába, Kunszentmiklós, Szabadszállás, Fülöpszállás és Baja térségében három tonnányi ponttyal gyarapodott a horgászható állomány.
  • A Bajai-Kamarás Duna (Sugovica) és a lakiteleki Szikra Holt-Tisza vizeibe 1200-1200 kilogramm pontyot telepítettek, míg a tiszaalpári Holt-Tiszában 1800 kilogramm ponty került a telepítés során.
  • Fotó: Horváth Péter

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában