községháza

2020.04.28. 09:53

Spórolhatnak az energiával Ordason

Bár jelenleg csak heti egy napon, szerdán, akkor is csökkentett nyitvatartással üzemel Ordason a polgármesteri hivatalban az ügyfélfogadás, az arra járók kívülről is láthatják a változást.

Zsigmond Enikő

Az ordasi községházát több évtized után újították fel

Forrás: Petőfi Népe

Az elkorhadt főhomlokzati nyílászárókat új, hőszigetelt, tokráépítéses faablakokra cserélték. Ez azonnal szembetűnő az épületen.

Mint Szabó Zsolt polgármester elmondta, az ordasi községháza épülete több évtizede nem volt felújítva, energiafelhasználása korszerűtlen, szerkezeti, gépészeti rendszere elavult, ezért a község önkormányzata pályázatot nyújtott be a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz a felújításra, ahonnan több mint 12 millió forint támogatást sikerült nyerniük.

Gipszkartonos álmennyezet kialakításával az irodák, a díszterem és azok előterének belmagasságát közel fél méterrel csökkentették. Kondenzációs gázkazánokat vettek, az épület teljes elektromos hálózata is megújult, energiatakarékos, ledes fényforrású lámpatestekkel. Az ügyfélfogadó irodában pedig egy klímaberendezés teszi ezentúl komfortosabbá a munkát és az ügyfélfogadást.

Az ordasi községházát több évtized után újították fel
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában