beruházások

2020.04.07. 11:30

Őszre elkészülhetnek a csatornaépítéssel Kalocsán

A veszélyhelyzet ellenére is ütemterv szerint halad Kalocsán a kertváros csapadékvíz-elvezetését szolgáló csatorna kivitelezése.

Gábor János

Az eredeti ütemtervnek megfelelően haladnak a munkálatok 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Fél éve kezdték el azt a kétszázmillió forintos beruházást, amivel rendbe teszik a kertváros csapadékvíz-elvezető rendszerét. A munka annak ellenére is halad tovább, hogy hetek óta érvényben van a kormány által elrendelt veszélyhelyzet. A járvány visszaszorítása érdekében hozott intézkedéseknek meg tudnak felelni a kivitelezés során, ezért folytatják, amíg lehet, erősítette meg a városháza.

– Jelen pillanatban az ütemezésnek megfelelően haladnak a munkálatok, és a Foktői útra tervezett vízelvezető rendszernek nagyjából fele már kiépült; itt félúton járhatunk, illetve a Vörösmarty utcára tervezett vízelvezető nagy része is megvalósult – mérlegelte az eddig elvégzett munkát Boromisza Viktor, a beruházásért felelős városüzemeltetési és -fejlesztési osztály vezetője. Aláhúzta: a munka átütemezését az országos járványveszélyben sem tervezik meglépni, egyelőre.

– Bízunk benne, hogy a kültéri munkálatokat a lehető legtovább tudjuk folytatni. Ha olyan helyzet alakulna ki, ami ezt nem teszi lehetővé, akkor nyilván szükségessé válik az átütemezés, de nem kívánunk sehol előkészített, de be nem fejezett vagy feltúrt és helyreállítatlan kapubejárót hagyni, ami a lakosságot negatívan érintené – húzta alá.

A szakember összegezte: a pályázat százszázalékos intenzitású, de a legkedvezőbb árajánlathoz végül a városi büdzsének is hozzá kellett járulnia, mintegy bruttó 7,7 millió forinttal. A kertváros egyes közterületein nagyobb esőzések során szinte hömpölygött a felgyűlt csapadék, ezért döntöttek a Foktői út, Móra Ferenc utca, Vörösmarty Mihály utca és Menyhárt László utca által határolt terület csatornarendszerének fejlesztése mellett: nyílt és zárt elvezetők egyaránt épülnek. A tavaly no­vemberben indult munkálatokkal terv szerint haladnak: a Foktői út Molnár Ferenc Sport- és Szabadidőközpont melletti szakaszán, a sportteleppel átellenben már előkészítették a későbbi záportározót, a fák és az aljnövényzet eltávolításával.

Az eredeti ütemtervnek megfelelően haladnak a munkálatok
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Utóbbi helyszínen a földmunkák még nem kezdődtek el, viszont az utcák hálózatépítése már igen, és ezzel „jelen pillanatban is zavartalanul haladnak”, fogalmazott Boromisza. A beruházás lezárásának határideje 2020. december 31-e, de várhatóan hónapokkal hamarabb, az ősz folyamán be fogják fejezni, jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában