Egymillió forintot adományozott a Rotary a halasi kórháznak

Informatikai eszközökre költi a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház azt az egymillió forintot, amit a Kiskunhalasi Rotary Club adományozott. Az erről szóló jelképes csekket Ván Barna, a halasi Rotary elnöke nyújtotta át.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi Rotary nem először adományozott a halasi kórháznak, az intézmény rendszeres a anyagi támogatók közé tartozik. A mostani egymillió forinttal a kórház koronavírus-járvány elleni küzdelmét kívánják segíteni – mondta el Ván Barna, a Kiskunhalasi Rotary Club elnöke. Elmondta azt is, hogy a Magyarország Rotary eddig több mint tízmillió forinttal támogatta a hazai járvány kórházakat.

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy minden támogatást hálásan köszönnek, a most felajánlott egymillió forintot az informatikai eszközök fejlesztésére fogja költeni az intézmény. – Az, hogy jól nyomon követhető legyen, hogy ki került kapcsolatba a Covid 19-es vírust hordozó beteggel, melyik dolgozó, melyik beteg, jórészt csak az informatikán múlik. A jövőben pedig jórészt a mesterséges intelligencián fog múlni és ez rengeteg pénzt fog felemészteni – mutatott rá a kórház főigazgatója, aki elmondta azt is, hogy a koronavírus-járványtól függetlenül, még a tavalyi évben közel százmillió forintot költöttek el informatikai fejlesztésre, ebből a kórház szervereinek a cseréjére több mint hetvenmillió forintot.

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Magas szakmai- és magánéletbeli etikai alapelveket követnek. Arra törekednek, hogy a világban elterjedjen a megértés és a jó szándék. A Kiskunhalasi Rotary Club a nemzetközi Rotary mozgalom tagja, emellett Magyarországon bejegyzett közhasznú alapítvány. A Club tevékenységének fő célkitűzése – elsősorban, de nem kizárólagosan – a Kiskunhalas és vonzáskörzetében élő emberek életminőségének javítása.

Fotó: Pozsgai Ákos

A megvalósítás ennek megfelelően számtalan formában ölthet testet, az egyszeri, kiválasztott személyeknek, családoknak juttatott élelmiszer, ruhanemű segélyektől, a nagyobb, akár számszerűleg nem is mérhető embercsoportot érintő adományokig. Ilyen például egy közterület felújítás vagy köztéri szobor, esetleg bárki által használható információs, vagy akár életmentő berendezés. Ezeken túlmenően váratlan helyzetek esetén is igyekeznek segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában