tavaszköszöntő

2020.04.09. 19:26

Digitálisra váltott idén a a Kiskunsági Nemzeti Park játéka

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság felsős diákoknak szóló Tavaszköszöntő című természetismereti vetélkedője idén sem marad el, hanem alkalmazkodik a digitális oktatáshoz. Tíz héten át csütörtökönként teszik fel a feladatlapot a honlapjukra. Érdemes játszani, minden héten ajándékokat sorsolnak ki.

Sebestyén Hajnalka

Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztályának vezetője elmondta: több mint húsz éve minden évben meghirdetik az 5-8. osztályos tanulóknak a Tavaszköszöntő természetismereti vetélkedőt, melynek keretében nyolcfős csapatok mérik össze tudásukat három írásbeli fordulóban, majd a legjobb öt csapat a szóbeli döntőben. Ennek forgatókönyvét most átírta a járványhelyzet. Az igazgatóság igazodik a kialakult körülményekhez, ezért digitális formában rendezik meg a vetélkedőt.

Csütörtökön teszik közzé az újabb feladatlapot a www.knp.hu weboldalon. A feladatok megoldására egy hét áll rendelkezésre, a következő hét szerdáig kell e-mailben visszajuttatni a megoldásokat a [email protected] e-mail-címre.

A versenyen ezúttal nem csapatban lehet indulni, hanem egyénileg. Ugyanakkor nyitott, hiszen nem csak felsősök csatlakozhatnak a versenyhez, hanem alsós tanulók is, akik szüleikkel együtt oldhatják meg a feladatokat. Minden héten érdemes játszani, hiszen a visszaküldők között hetente kisorsolnak egy-egy nyereményt, ami lehet mesekönyv, bögre vagy egyéb ajándék.

A digitális Tavaszköszöntő végén azok között, akik a tíz hét alatt a legtöbb feladatlapot beküldik, öt darab, egy évre szóló családi belépőt sorsolnak ki, melyek az igazgatóság szakvezetéses túráin való ingyenes részvételre jogosítanak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában