fejlesztés

2020.04.02. 07:00

Befejeződött a jászszentlászlói iskola energetikai felújítása

Befejeződött a Szent László Általános Iskola teljes körű energetikai felújítása – tájékoztatta szerkesztőségünket Nagy András polgármester.

Vajda Piroska

A polgármester elmondta, a település egyedüli alapfokú oktatási intézménye 1987-ben épült. Évente átlagosan kétszáz diák tanul a több mint ezer négyzetméteres épületben, melynek fenntartója jelenleg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kecskeméti Tankerülete. A településvezető hozzátette: az épület állapota az elmúlt időszakban jelentősen leromlott, illetve annak működtetése, energiafelhasználása nem volt gazdaságos, ezért a helyi önkormányzat célul tűzte ki az épület energiahatékonyságának javítását. Ez a cél jól illeszkedett a megyei területfejlesztési operatív programba, így 75 millió forint pályázati forrást fordíthattak az iskola energetikai korszerűsítésre.

A projekt eredményeként nemcsak az épület külső homlokzata újult meg a hőszigetelésnek és a nyílászárók cseréjének köszönhetően, hanem az általános iskola akadálymentesítése, az elavult fűtési rendszer korszerűsítése is megvalósult egy gazdaságosabb, nagyobb teljesítményű kondenzációs gázkazán telepítésével, illetve a helyiségek hőszükségletének szabályozhatóságával. Ezenfelül az épületre napelemes rendszert is telepítettek, amely az iskola villamosenergia-szükségletének ellátását biztosítja. A jászszentlászlói fejlesztés mindemellett hozzájárul az Európai Unió 2020-as célkitűzéséinek teljesítéshez – sorolta a polgármester. Mint mondta, régi álmok váltak valóra a beruházással: egy korszerű, komfortos, fenntarthatóbb, szép iskola várja a gyermekeket Jászszentlászlón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában