Testületi ülés

2020.03.16. 07:00

Támogatják a polgárőröket Baján

Többször láttak el szolgálatot a polgárőrök, ám kevesebb órában, mint egy évvel korábban, így személyenként 125 órát teljesítettek, derül ki a Bajai Polgárőr Egyesület 2019-es beszámolójából.

Kubatovics Tamás

Öreg autóval járnak, ami nem olcsó mulatság

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

Ezt február végén tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület, pártállástól függetlenül dicsérve a 33 fős, önkéntesekből álló szervezet munkáját, áldozatkészségét. Erőfeszítéseikhez az önkormányzati kassza 500 ezer forintos támogatást nyújtott 2019-ben.

Bokányi Zoltán elnök arról is beszámolt, hogy a Halfőző Fesztiválon évek óta segítik őket a járási polgárőr-egyesületek, valamint, ugyancsak visszatérőként, egy fővárosi partneregyesület is.

A múlt év végén átmeneti segítséget kértek a várostól, mert egy sikeres pályázatuk 12 hónapot csúszott, így a támogatást nem részletekben kapták volna meg, saját erőből pedig nem tudták volna előteremteni a szükséges hárommillió forintot. Úgy tervezték, hogy ezt az összeget az év végéig törleszteni tudják, ám hiába adták le határidőre elszámolásukat, formai okok miatt nem jutottak pénzükhöz, így csak később tudják visszautalni az áthidaló hitelt a város számlájára.

Öreg autóval járnak, ami nem olcsó mulatság
Fotó: Kubatovics Tamás / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában