vezetőcsere

2020.03.24. 13:47

Szivós Etelka váltja a kalocsai kórház élén dr. Mócza Györgyöt

A járványveszély közepén cserélnek vezetőt: az eddigi ápolási igazgatóhelyettes megbízott vezetőként irányítja tovább a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházát. A hírt a megyei főigazgató, Dr. Svébis Mihály közölte a keddi főorvosi és főnővéri értekezleten.

Gábor János

Forrás: Gábor János

„Szivós Etelka a Szent Kereszt Kórház új megbízott főigazgató-helyettese április 1-jétől. Dr. Mócza György nyugdíjazás előtti felmentési idejét tölti” – írta meg szerkesztőségünknek a kórház, jelezve, hogy „egyelőre sem a leköszönő, sem az új vezető” nem nyilatkozik a témában. Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója március 23-án délelőtt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza főorvosi, főnővéri értekezletén jelentette be: „dr. Mócza György főigazgató-helyettes nyugdíjazása előtti felmentési idejét tölti, erre figyelemmel április 1-jétől a Szent Kereszt Kórház főigazgató-helyettesi feladataival Szivós Etelka eddigi ápolási igazgatóhelyettest bízza meg” – áll a közleményben.

A vezetőváltás a koronavírus-járvány időszakában történik, de a kinevezési jogkört gyakorló Dr. Svébis Mihály hangsúlyozta: „dr. Mócza György minden segítséget megad a Szent Kereszt Kórház ápolási igazgatóhelyettesi feladatait jelenleg is betöltő Szivós Etelkának, aki természetesen Dr. Svébis Mihály segítségére is számíthat az új munkakör zökkenőmentes átvételében, majd annak ellátásában” – fogalmaz a kórházi levél.

Szivós Etelka 1997-ben végzett a kalocsai Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi Szakközépiskolában, mint általános ápoló és asszisztens, majd – munka mellett – a PTE Egészségügyi Főiskolán szerzett diplomás ápolói, később a Semmelweis Egyetem Közszolgálati Karán egészségügyi menedzser képesítést. Jelenleg is tanul: a PTE Doktori Iskola doktorandusza, várhatóan jövőre végez. A megbízott főigazgató-helyettes rögtön a szakközép elvégzése után munkába állt a kalocsai kórházban: először az Orr-Fül-Gégészeti Osztályon, a Neurológiai Osztályon, majd a Belgyógyászati és Neurológiai Mátrix Osztályon és a Belgyógyászati Rehabilitációs Osztályon dolgozott, 2012 óta ápolási igazgatóhelyettes és minőségirányítási vezető.

A kalocsai Szent Kereszt Kórház
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában