beruházás

2020.03.03. 19:57

Skate-park épül Kalocsán a sportok szerelmeseinek

Rövidesen elkezdik építeni Kalocsán azt a skate-parkot, vagyis a gördeszkások és görkorcsolyások, valamint BMX-esek, MTB-sek és rollerezők szabad gyakorlatainak megfelelő pályát, amire két évvel ezelőtt nyert támogatást a város előző önkormányzata.

Gábor János

A buborékcsarnok melletti, teljesen kihasználatlan területre kerül majd a skate-park

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A pályát a Városi Sporttelepen építik fel, a nyári szünetre kész lehet. A helyi fejlesztési stratégiákat támogató, úgynevezett CLLD-pályázatból egy szabványlétesítmény jön létre, a Molnár Ferenc Sport- és Szabadidőközpont (Városi Sporttelep) területén.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatának keretében nyílik lehetősége Kalocsa Város Önkormányzatának arra, hogy egy skate-parkot létesítsen. Ez egy nagyobb pályázati csomag része, a lakosság korábban már hallhatott róla, CLLD elnevezéssel. Ennek a kulcsprojektje a Damjanich utcában létesülő vízparti közösségi ház, de több részeleme is van – magyarázta az újabb, ebbe a körbe tartozó beruházás kapcsán Boromisza Viktor, a városüzemeltetési és -fejlesztési osztály vezetője.

– Erre a pályára bruttó 11,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a város, százszázalékos támogatási intenzitással – foglalta össze. A Molnár Ferenc Sport- és Szabadidőközpont, vagyis a Városi Sporttelep területén megvalósuló skate-park a Kalocsai Kézilabda Club által korábban létesített, hőlégtartásos, „buborékcsarnokként” emlegetett kézilabdapálya mellé fog kerülni. Először egy 300 négyzetméteres betonburkolat készül hozzá, majd erre építik fel, előre gyártott elemekből, típusterv alapján a 25x12 méteres pályát.

A létesítmény a tervek szerint a görkorcsolyások, gördeszkások, BMX- és MTB-kerékpárosok, valamint a rollerezők együttes igényét is kiszolgálja majd; tavasszal kezdik el kialakítani, és úgy kalkulálnak, hogy a nyári szünet kezdetére át is adhatják a sportolóknak, mondta az osztályvezető. Boromisza Viktor leszögezte: a szabvány szerint meghatározott távolságra kerülnek majd egymás mellé a szükséges, előzetes TÜV-minősítéssel rendelkező elemek, amelyeket készen szállítanak a helyszínre, és a betonfelülethez fogják rögzíteni őket, az előírásoknak meg­felelően.

A buborékcsarnok melletti, teljesen kihasználatlan területre kerül majd a skate-park
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

A város által 2018-ban elnyert 250 millió forintos keretből – a fent írt vízparti közösségi ház és a skate-park mellett – jut játszótér-bővítésre, streetball-, illetve street workout pályára, sőt, két darab tízfős sárkányhajóra (a hozzájuk szükséges felszereléssel együtt), valamint egy helyi vállalkozás fejlesztésére is. Utóbbi várhatóan a Kalocsa egyik nevezetességének számító iparművészeti műhely, a Fazekas Alkotóház lesz, amit a város díszpolgára címmel kitüntetett mester, Kovács László vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában