gemenc

2020.03.17. 16:52

Megérkezett a második fekete gólya a bekamerázott fészekbe

Március 15-én, reggel, együtt érkezett a gemenci fészekbe a fekete gólyapár, akik máris elkezdték a fészek rendezgetését.

baon.hu

Forrás: webkamera

Fotó: Gemenc Zrt.

Az érdeklődők február óta követhetik figyelemmel a bekamerázott gemenci fészket, pont úgy, ahogy minden évben. A korábbi évek gólyapárjai, többek között a közkedvelt Tóbiás és Sára, idén még nem tűntek fel a környéken, de helyettük március 3-án megérkezett az idei első fekete gólya a bekamerázott fészekbe.

Az eddig még névtelen gólya eddig csak egyedül volt látható a kamerán, ám nemzeti ünnepünk napján, március 15-én, reggel 8 óra 18-kor együtt érkezett meg párjával a fészekbe, így most már hivatalosan is ők az első gemenci gólyapár az idén.

„Az üdvözlő ceremónia után kicsit rendezgették az ágakat, majd elrepültek. Előtte egy fél órával már leszállt az egyik a fészekre, jelképesen takarítgatott pár percig, majd elrepült.” – írja Facebook oldalán az Ökoturisztikai Központ Gemenc.

Bízunk benne, hogy az eddigi évekhez hasonlóan, a gólyapár megfelelőnek találja a fészket, és marad, hogy figyelemmel kísérhessük őket a gemenci webkamerán keresztül!

Fotó: Gemenc Zrt. / webkamera
Fotó: Gemenc Zrt. / webkamera

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában