Beruházás

2020.03.16. 07:00

Megépülhet Solton a várost északról elkerülő út

Felcsillant a remény arra, hogy folytatódni fog a várost északról elkerülő út építése, amely a településen áthaladó megnövekedett tranzitforgalom miatt rendkívüli mértékben szükségessé vált.

Lencsés P. Anna

Az elkerülő út érdekében évek óta folyamatosak a lakossági jelzések a solti képviselő-testület felé, mivel az 52-es főút kissolti szakasza szinte egész nap rendkívül zsúfolt. Mintegy 13 ezer gépjármű halad át rajta, az állandó dübörgés, a kipufogógázok rongálják az út menti ingatlanokat, nehézzé teszik az ott élők életét, a közlekedők mindennapjait.

A város képviselő-testülete a közelmúltban levélben fordult az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, hogy ennek az áldatlan állapotnak a megoldására folytassák a várost északi irányból elkerülő út építését, amelyet a 2000-es évek elején már megkezdtek. A tervezett út az 51-es főutat kötné össze az 52-es és 53-as utakkal. A tervek a 2000-es évek elején elkészültek, és az építés is megkezdődött 2003-ban, de valamilyen ok miatt abbamaradt.

A képviselő-testület levelére válasz érkezett a minisztériumból, amelyben az áll, hogy az út építési engedélye lejárt 2014-ben, így új engedélyeztetésre és kiviteli tervekre van ahhoz szükség, hogy a munkák folytatódjanak. Mivel a korábban engedélyezett nyomvonalra a területek rendelkezésre állnak és már a régészeti munkák is lezajlottak, az út építésének folytatása az újbóli engedélyeztetés után legkorábban 24 hónap múlva kezdődhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában