Halason is lezárták a játszótereket és a fitneszparkokat

Ismételten arra szólította fel Kiskunhalas polgármestere a 70 év felettieket, hogy a veszélyhelyzet miatt maradjanak otthon, minél kevesebb emberrel érintkezzenek. Fülöp Róbert további intézkedéseket is bejelentett.

Pozsgai Ákos

Fotós:

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere és a környező kisebb települések polgármesteri is sorra jelentik be közösségi oldalaikon a meghozott korlátozó intézkedéseket. Valamennyien azt hangsúlyozzák, hogy az idősek ne hagyják el otthonaikat, mivel a vírus rájuk nézve a legveszélyesebb.

A polgármester azt kérte, hogy az idős emberek ne hagyják el otthonaikat, forduljanak családtagjaikhoz és barátaikhoz, ha segítségre van szükségük. – Amennyiben nincs semmilyen segítségük és valóban otthon maradnak, akkor kérjék az önkormányzat segítségét a 06-77/523-160-s és a 06-77/523-165-ös telefonszámokon – írta közösségi oldalán. A halasi polgármester tájékoztatott arról is, hogy az élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében, házhozszállításában, ebédellátás megszervezésében segítséget nyújt az önkormányzat tanyagondnoki szolgálata, valamint az ezzel a feladattal megbízott önkormányzati munkatársak.

Szerdától a fitneszparkokat sem látogathatják a halasiak
Fotó: Pozsgai Ákos

Arra is utasította a kollégáit, hogy oldják meg a digitális elérhetőséggel nem rendelkező gyerekek számára az iskola által kiadott oktatási anyagok heti rendszerességgel történő eljuttatását. Nyomatékosan felhívta a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, valamint gyermekvédelmi kedvezményben részesülők figyelmét arra, hogy akik két egymást követő napon igazolatlanul, előre bejelentés nélkül nem viszik el az ebédet gyermekeiknek a főzőkonyháról, azok számára a továbbiakban nem tudják biztosítani ezt a lehetőséget.

A polgármester üzent a külföldön rekedt kiskunhalasiaknak is, akiket arra kért, hogy haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot az adott országban diplomáciai feladatokat ellátó magyar nagykövetségekkel és konzulátusokkal a biztonságos hazajutásuk érdekében.

Azok számára, akik a következő időszakban önkéntes munka keretében szeretnék segíteni az önkormányzat munkáját a megnövekedett feladatok végrehajtásában, létrehoztak egy digitális adatbázist, melynek hivatalos toborzási felhívása a város Facebook oldalán található.

Fülöp Róbert felhívta a lakóközösségek közös képviselőinek figyelmét, hogy az elkövetkező időszakban ne tartsanak lakógyűléseket.

A polgármester korábban döntött arról is, hogy megtiltja a város játszótereinek és fitneszparkjainak használatát, megelőzve, hogy ott kisebb-nagyobb csoportosulások alakuljanak ki, ezzel is védve mindenkit attól, hogy esetleg egymásnak átadják a fertőzést. A polgármesteri döntésnek megfelelően szerdán az összes városi játszóteret és fitneszparkot szalagokkal kordonozta le a Halasi Városgazda Zrt.

A települések polgármesterei azt kérik mindenkitől, hogy kísérjék figyelemmel az önkormányzatok és a településvezetők közösségi oldalait, ahol időről időre közzéteszik a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzettel kapcsolatban meghozott intézkedéseket.

A polgármesteri döntésnek megfelelően szerdán az összes városi játszóteret szalagokkal kordonozta le a Halasi Városgazda Zrt.
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában