koronavírus

2020.03.22. 17:13

Egy koronavírusos beteget ápolnak a halasi kórházban

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban jelenleg egy diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteget ápolnak. Nem kiskunhalasi az illető, más Bács-Kiskun megyei városból szállították a halasi kórházba, középkorú, állapota stabil – tájékoztatott közösségi oldalán Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Információink szerint az illetőt pénteken szállították be a kiskunhalasi kórházba koronavírus gyanújával. Az elvégzett teszt szombaton mutatta ki a betegnél, hogy koronavírussal fertőzött, állapota stabil.

Kiskunhalason korábban 9 személy esetében rendelt el a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatósági házi karantént, közülük 5 fő esetében, a hatóság a házi karantén alól felmentést adott, mert megfelelő az egészségügyi állapotuk, valamint a foglalkozásuk – árufuvarozókról van szó – szükségessé teszi. Munkába azonban csak úgy állhatnak, hogy az áruszállításban résztvevőkre vonatkozó szigorú előírásokat – például, hogy rakodásban nem vehetnek részt – betartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában