intézkedések

2020.03.26. 20:00

Bezárják a játszótereket Kalocsán

Dr. Filvig Géza nemrég úgy nyilatkozott, hogy „egyelőre” nyitva maradhatnak a város játszóterei, de csütörtökön mégis a bezárásukról döntött.

Gábor János

A koronavírus-fertőzés veszélye miatt március 27-től, „határozatlan ideig” nem látogathatók a játszóterek, osztotta meg közösségi oldalán a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft., a polgármester határozatára hivatkozva.

A döntésről később sajtóközleményt is szétküldött városháza. A szűkszavú levél azt írja, dr. Filvig „a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló kormányrendelet”, valamint „a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben” rögzített felhatalmazása alapján rendeli el a játszóterek bezárását, Kalocsa teljes közigazgatási területén.

Ez a sokadik korlátozó intézkedés, amit a betegség terjedésének lassítása érdekében volt kénytelen elrendelni az önkormányzat. Először az ügyfélszolgálati irodák rendes nyitvatartása változott, majd bezárták a fenntartásuk alá tartozó óvodákat és a bölcsődét. Gyermekfelügyeletet biztosító intézmény ettől függetlenül van: azok a szülők, akik nem tudják megoldani a gyermekelhelyezést, a Kunszt utcai óvodába vihetik a kicsiket. Ezzel a döntéssel gyakorlatilag egy időben zárt be a Szociális Intézmény: az idősek sem látogatót, sem pedig csomagot nem fogadhatnak, és ez ugyancsak visszavonásig van érvényben. Az intézményegyüttes szinte hermetikus lezárásával a nagyrészt 80 év feletti bentlakókat védik.

A városközpontban lévő termelői piac egyelőre nyitva van, igaz, a bezárásán már sokat gondolkodtak, árulta el a múlt hétvégén nekünk adott interjújában a polgármester. Az önkormányzat, mint élelmiszerellátás szempontjából kiemelten fontos létesítményt, mindenképpen nyitva szeretné hagyni a csarnokot, ám azt – további intézkedésig – kikötötték, hogy az árusoknak szájmaszkot és gumikesztyűt kell viselniük. A piacra látogatókat egyébként megállítótábla figyelmezteti az alapvető szabályokra és arra, hogy mihamarabb hagyják el a helyszínt, ha befejezték a vásárlást.

Péntektől tilos a játszóterek látogatása, döntött a városvezetés. (korábbi kép)
Fotó: Gábor János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában