kecskemét

2020.03.13. 12:44

Bevásárlással segít az időseknek a koronavírus idején egy nő

A koronavírus egyesekben félelmet kelt, mások csak legyintenek rá, és szerencsére vannak olyanok is, akik egyből arra gondolnak, mivel segíthetnének másokon. Mint például egy fiatal hetényegyházi hölgy, aki a közösségi oldalán felajánlotta, szívesen bevásárol időseknek.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

A Vegyük kézbe Hetényegyháza dolgait nyilvános facebook-csoportban ajánlotta fel a hölgy, hogy segít a bevásárlásban olyan időseknek, akiknek a családjuk távol él, vagy támogatásra szorulnak.

– Nem kell érintkeznünk, csupán elküldi mailben, vagy telefonon lediktálja a listát és az ajtaja elé teszem. Kecskeméten belül elsősorban a Széchenyivárosban, Petőfivárosban, Hetényegyházán, de előre egyeztetve, ha szükség van a segítségre, más városrészben is, illetve idősotthonban élőknek is segítünk. A kezdeményezéshez bátran csatlakozhat bárki, aki makk egészséges. Segítsünk az idősebbeknek! Nagyon fontos, hogy csak és kizárólag teljesen egészséges emberek tegyék ezt, a higiéniára fokozottan ügyelve – írta a hölgy, aki kérte: cikkünkben szerepeljen név nélkül, ez az egész ugyanis nem róla, hanem a jószándékról szól, és reméli, hogy példája nyomán többen kedvet kapnak hasonló kezdeményezéshez.

Annyit elárult, gyerekkora óta fontos számára mások segítése, középiskolás korában a Margaréta Otthonban önkénteskedett, tavalyelőtt a mentősöknek gyűjtött lepedőket, takarókat és plüssöket, és emellett is sok hasonló megmozdulása volt, egyedül vagy másokhoz csatlakozva.

Fotó: Shutterstock / Illusztráció

Borítókép: illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában