kecskemét

2020.03.04. 15:15

Beszámoló közgyűlést tartott a Magyar Veterán Repülők Szövetsége

Értékes és mozgalmas év áll a Magyar Veterán Repülők Szövetsége Kecskeméti Tagszervezete mögött. Szerdai beszámoló közgyűlésükön meséltek a tavalyi évről és az idei tervekről.

Horváth Péter

Forrás: Horváth Péter

Fontos változás volt, hogy a civil társaság tavaly polgárjogi szerződést kötött a Magyar Veterán Repülők Szövetségével, melynek így tagszervezete lett és rajtuk keresztül indulhatnak a hivatalos pályázatokon. Az így elnyert összegek stabilizálták pénzügyi helyzetüket.

Őrs Ágoston elmondta, hogy szervezetük működését komolyan befolyásolják a székhelyükkel kapcsolatos bizonytalanságok – a volt Tiszti Klub jogi helyzete továbbra is tisztázatlan. A fűtési problémák miatt átköltöztek a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesületének helyére, akikkel tavaly együttműködési megállapodást is kötöttek a programokon való közös részvételről. A nyugállományú alezredes hangsúlyozta, hogy mozgalmas és sikeres esztendőt zártak, számos programon, kiránduláson vettek részt, remek előadásokat hallhattak meghívott előadóiktól és tavaly szeptemberben ünnepelték fennállásuk 30. évfordulóját.

Fotó: Horváth Péter

Sajnos tavaly három tagjuk hunyt el, ezzel összefüggésben kiemelkedő feladat taglétszámuk megtartása, gyarapítása a fiatalok megszólításával. Társadalmi kapcsolataikat tovább erősítették, kiemelt kapcsolatuk van az MH. Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájával. Tavaly három tag kapott minisztériumi elismerést saját felterjesztés alapján: Pintér Sándor nyá. alezredes az Aranykor ezüst, Tőke István és Perger Miklós nyugállományú alezredesek az elismerés bronz fokozatát kapták. Őrs Ágoston ezt követően idei terveiket ismertette, majd Bartus Mihály a pénzügyi helyzetet, Bedő Istvány ny. alezredes a pénzügyi beszámolót ismertette. A tagok egyhangúan elfogadták a jelentéseket.

Gáldonyi Sándor százados, a MH. Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának megbízott vezetője is köszöntötte a résztvevőket és méltatta a nyugdíjas honvédek értékes életpályáját. A közgyűlés jó hangulatú, bajtársi vacsorával zárult.

Fotó: Horváth Péter
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában