GALÉRIÁVAL

2020.03.02. 20:00

Átadták az Oltalmazó kezek díjakat Félegyházán

Harmadik alkalommal adták át az Oltalmazó kezek díjat Kiskunfélegyházán, elismerve a városi kórházban kiemelkedő munkát végző egészségügyi dolgozókat. A díjat az Egészségért Közalapítvány a Kórházért alapította azzal a céllal, hogy visszaállítsák az ápolónők és ápolók megbecsülését és elismerését.

Vajda Piroska

– Ápolónak, ápolónőnek lenni az egyik legszebb hivatás, de egyben a legnehezebb is. Együttérzésükre, bátorításukra minden betegnek szüksége van. Ugyanakkor nagy szakmai tudásukkal és tapasztalatukkal az orvosok nélkülözhetetlen segítőtársai is egyben – fogalmazott a pénteki díjátadó ünnepségen Szűts Tamás, az esemény házigazdája. Mint mondta, a jó ápoló partnere az orvosnak és a betegnek egyaránt. Ha szükséges megértő hallgatóság, de ha kell hideg fejjel is tud döntéseket hozni.

Dr. Körtvélyessy András a kuratórium elnöke, a kórház igazgatója elmondta, mint gyakorló orvos naponta megtapasztalja, hogy az ápolók nem csak segítik, de kiegészítik az orvosi munkát. – Kétszázhuszonkét ágyunk van, ezek több mint felén nagyon súlyos betegek fekszenek. Ápolóink azonban egy pillanatra sem állnak meg a gondozásukban. Ezért is nehéz ennyivel megköszönni fáradhatatlan munkájukat. Bár most öt munkatársat jutalmazunk, de valamennyien megérdemelnék – hangsúlyozta dr. Körtvélyessy András, a félegyházi kórház igazgatója. Ünnepi beszéde után adták át a díjakat, elsőként Busáné Szarvas Katalinnak, aki 2008 óta dolgozik a félegyházi kórházban. Kezdetben az intenzív részlegen, majd a későbbiekben a krónikus belgyógyászati osztályon.

Kötelességtudása, pontossága és munkafegyelme példás. Kollégáival is jó viszonyt ápol, közösség összetartó, segítőkészsége példamutató – hangzott el a méltatásban. Másodikként Drozdik Jánosné vehette át a díjat, aki közel 40 éve dolgozik az intézményben nőgyógyászati és onkológiai asszisztensként. Betegellátó tevékenységét mindig a legjobb tudás és kimagasló segítőkészség jellemzi. Az onkológia területén a különösen súlyos betegek ellátásában empátia, magas szakmai tudás vezérli – szólt a jellemzés.

Harmadik díjazottként Rabi Mónikát szólították a színpadra, aki az intézményben eltöltött évek alatt bizonyosságot tett betegorientáltságáról, önállóságáról. Munkáját hivatástudattal, felelősséggel és nagy hozzáértéssel végzi. Kiváló szakmai felkészültségű, pozitív emberi tulajdonságokkal rendelkező kolléganő. Szakmai elkötelezettségének elismerése ez a díj.

A kollégák szavazatai alapján az idei díjazottak egyike volt Szabóné Varga-Gácsi Etelka is, aki több évtizedes szakmai munkáját pontosan, felelősségteljesen végzi, szem előtt tartva a minőségre való törekvést. Fontosnak tartja a szakmai fejlődését, ezért számos konferencián és továbbképzésen vett részt. Munkája során a kihívásoknak való megfelelés és nyitottság jellemzi – hangzott el a pénteki díjátadón.

Az ötödik díjazott idén Vörösné Czinege Hedvig volt, aki harmincöt éve dolgozik az egészségügyben. Szakmailag jól felkészült, több évben is képezte a gyógymasszőr hallgatókat. A betegek szeretik, megbíznak a tudásában. Munkatársai számíthatnak újító ötleteire, melyek megkönnyítik a napi munkát, javítják a munkakörülményeket.

Ösztönzésnek szánják az elismerést

Az Oltalmazó kezek díjat a Mindennapok angyalai mintájára alapították meg három éve az Egészségért Közalapítvány a Kórházért szervezet tagjai azzal a céllal, hogy a félegyházi városi kórház szakdolgozói közül minden évben öt munkatársat megjutalmazzanak. A kollégák és a betegek javaslata alapján választja ki az alapítvány kuratóriuma az öt díjazottat, akik a pénzjutalom mellett Dobos Zsuzsanna félegyházi keramikus által készített Oltalmazó Kezek díjat a Móra Ferenc Művelődési Központban megrendezett jótékony célú ünnepségen vehetik át. A díjátadás után az orgoványi Karakterek Színtársulat, Sokkterápia című komédiáját nézhette meg a közönség. Az est bevételét idén betegetető asztalokra szeretné költeni az alapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában